Antena Meniu Search
x

300.000 de euro au investit autoritățile din Skhiathos pentru a se pregăti de primirea turiștilor (Video)

Dacă nu sunteţi prea încântaţi de ceea ce vă oferă litoralul nostru, atunci s-ar putea să găsiţi cheia relaxării pe nisipul uneia dintre insulele din arhipelagul grecesc. O echipă Observator a călătorit în Skiathos. Şi cum pe insulă se ajunge cel mai ușor cu avionul, atunci scăpaţi şi de aglomerația din punctele de frontieră terestre.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 06.07.2020, 21:43

Vezi și
  • 300.000 de euro au investit autoritățile locale pentru a se pregăti de primirea turiștilor.

Pe lângă plajele spectaculoase și relieful care taie răsuflarea oricărui îndrăgostit de soare și natură, prețurile ar putea fi cea mai mare atracție pentru mulți turiști. Operatorii de turism spun că vacanțele sunt în unele cazuri chiar și cu 30% mai ieftine ca anul trecut. Totuși, la început de sezon, destinația înconjurată de albastrul mării a fost mai mult goală.

Horea Belenes, director general companie de turism: Lumea s-a speriat în martie-aprilie. Avem turiști care au renunțat la vacanțe și care au revenit și și-au refăcut rezervările. 

Turiștii care vor să se bucure de apă și soare au de ales între nu mai puțin de 69 de plaje diferite. Mai mult de atât, pentru o zi întreagă petrecută pe șezlong nu vor avea de scos din buzunar mai mult de 10 euro.

Efectele pandemiei s-ar putea dovedi atractive pentru cei care caută liniștea în vacanță. 

Alexandros Efstathiou, președintele Asociației hotelierilor din Skiathos: Românii vor avea în special vara aceasta cea mai bună vacanță din viața lor. Insula o să fie liniștită, nu o să fie aglomerată, așa cum a fost anii trecuți. 

Autoritățile locale spun că au cheltuit în jur de 300.000 de euro pentru a pregăti insula în fața unui eventual val de turiști. 

Theodoros Tzoumas, primar Skiathos: Centrele noastre de îngrijire pot face teste, putem avea rezultatele în două ore. Avem mai multe asistente și doctori ca oricând. 

Pe lângă tradiționalele săpunuri și sticluțe cu șampon, anul acesta turiștii vor găsi în camere și sticle cu dezinfectant, ca parte a măsurilor luate împotriva noului coronavirus.  

Mai mult de atât, cu două zile înainte de a ajunge pe teritoriul elen, orice turist trebuie să completeze online un formular pe care îl va prezenta la aeroport. În baza anumitor criterii, unii călători pot fi testați chiar la sosire. Un pas care le dă emoții multor turiști: "Pe perioada cât se așteaptă bagajele, va fi acea testare despre care se vorbește. Dacă timp de 24 de ore nu primesc cei care sunt testaţi vreo informare înseamnă că este totul în regulă".

Până acum, peste 3500 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate în Grecia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » 300.000 de euro au investit autoritățile din Skhiathos pentru a se pregăti de primirea turiștilor (Video)