Antena Meniu Search
x

Video Turneul din Orientul Mijlociu, un succes pentru Vladimir Putin. Planul pus la cale alături de prinţul saudit Mohammed bin Salman pentru a creşte preţul petrolului

Vladimir Putin şi-a atins scopul după turneul fulger din Orientul Mijlociu. Preşedintele rus a fost primit cu tot fastul în Emiratele Arabe Unite şi Arabia Saudită şi a demonstrat că încă are aliaţi. De altfel, liderul de la Kremlin şi Prinţul moştenitor al coroanei saudite au pus la cale un plan pentru creşterea preţului petrolului la  nivel global. 

de Redactia Observator

la 07.12.2023, 21:50

Vezi și

La Riad, Mohammed bin Salman, conducătorul din umbră al regatului saudit, a bătut palma cu Putin ca şi cum s-ar fi întâlnit cu un vechi prieten. Cei doi au discutat trei ore despre conflictul dintre Israel şi Palestina, dar mai ales despre petrol. Cele două ţări trăiesc din exportul de ţiţei şi controlează, împreună, o cincime din producţia globală. Preţul barilului e la minimul ultimelor şase luni, aşa că Putin şi bin Salman au cerut ţărilor OPEC să reducă producţia pentru a creşte preţurile. Preşedintele rus vrea să arate astfel lumii că nu e deloc izolat din cauza războiului din Ucraina. 

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: "În ultimii şapte ani, relaţiile noastre au devenit tot mai bune, au ajuns la un nivel fără precedent. Următoarea noastră întâlnire ar trebui să fie la Moscova."

Înainte de Arabia Saudită, Putin a vizitat şi Emiratele Arabe Unite. I-a făcut cadou preşedintelui ţării un portret imens şi a primit la schimb un mozaic. În perioada petrecută în cele două ţări, Putin nu a fost în pericol să fie arestat pe baza mandatului emis de Curtea Penală Internaţională pentru crime de război. Cele două state nu au semnat tratatul cu instituţia de la Haga.

Un cadou de la Washington pentru Vladimir Putin

Pe acelaşi subiect

Liderul rus a fost vizitat azi, la Moscova, şi de preşedintele iranian. Şi de la Washington a primit o veste bună. Senatorii republicani au refuzat să aprobe un pachet militar de 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina. Biden i-a acuzat pe adversarii săi politici că astfel i-au făcut un cadou lui Putin. 

Joe Biden, preşedintele SUA: "Dacă ia Ucraina, Putin nu se va opri acolo. 20 Dacă va continua aşa şi va ataca un aliat din NATO, în faţa căruia ne-am luat un angajament ca membri NATO că vom apăra fiecare centimetru de teritoriu al NATO, atunci vom avea parte de un lucru pe care nu îl căutăm şi pe care nu îl avem astăzi: trupele americane se vor lupta cu trupele ruseşti."

Şeful cancelariei lui zelenski a avertizat că, în lipsa sprijinului amerian, Ucraina va pierde războiul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Turneul din Orientul Mijlociu, un succes pentru Vladimir Putin. Planul pus la cale alături de prinţul saudit Mohammed bin Salman pentru a creşte preţul petrolului