Twitter este vulnerabilă la influențele ruse și chineze, are grave probleme de securitate şi conturi false, acuză un fost angajat
Fostul şef de securitate al Twitter, Peiter Zatko, a acuzat reţeaua că a disimulat vulnerabilităţi ale sistemului său de protecţie şi a minţit despre măsurile sale împotriva conturilor false, arată o plângere dezvăluită marţi de Washington Post şi CNN.
Twitter este vulnerabilă la influențele ruse și chineze, potrivit fostului angajat al companiei, care spune că platforma are grave probleme de securitate şi că prea mulţi angajaţi au acces la date confidenţiale sau sensibile. Într-un document de 84 de pagini adresat luna trecută organismului american de reglementare bursieră (SEC) ministerului american al justiţiei (DOJ) şi autorităţii americane pentru concurenţă (FTC), autorul plângerii denunţă ''deficienţe grave şi şocante, ignoranţă voluntară şi ameninţări la adresa securităţii naţionale şi a democraţiei''.
Fostul hacker angajat la Twitter şi ulterior concediat acuză muşamalizarea breşelor de securitate
Twitter a reacţionat printr-un comunicat în care afirmă că această plângere este ''plină de incoerenţe şi imprecizii'' şi asigură că securitatea şi protecţia datelor se numără printre priorităţile sale. Compania denunţă în plus oportunismul fostului ei angajat care caută ''să aducă prejudicii Twitter, clienţilor şi angajaţilor săi''. În acel document Peiter Zatko face referire la servere învechite, la programe vulnerabile în faţa atacurilor informatice şi la manageri care încearcă să muşamalizeze numeroasele tentative de piratare atât faţă de autorităţi cât şi faţă de consiliul de administraţie al companiei.
El mai afirmă că Twitter privilegiază creşterea numărului său de utilizatori în faţa combaterii spamurilor şi a boţilor şi consideră o minciună un mesaj în care directorul executiv al platformei, Parag Agrawal, asigura în luna mai că reţeaua de socializare face totul pentru a identifica şi elimina spamurile cât mai repede posibil.
- Elon Musk a glumit pe Twitter că va cumpăra clubul de fotbal Manchester United: "Erau preferații mei când eram...
- Elon Musk a dezvăluit condițiile în care ar fi de acord să reia achiziția Twitter
- Pedeapsă dură pentru o femeie din Arabia Saudită din cauza unor postări de pe Twitter. Ea este acuzată de...
Problema conturilor false de pe Twitter
Problema conturilor false se află în centrul bătăliei judiciare dintre Twitter şi miliardarul Elon Musk, acesta din urmă acuzând de mai multe ori reţeaua de socializare că minimalizează proporţia conturilor false, care ar reprezenta circa 5% din total. Musk invocă acest argument pentru a justifica abandonarea la începutul lunii iulie a proiectului său de a cumpăra Twitter pentru suma de 44 de miliarde de dolari, încercând astfel să evite plata compensaţiilor pentru ruperea contractului.
Potrivit Washington Post şi CNN, comitetul de informaţii din Senatul american doreşte să-l audieze pe Peiter Zatko cu privire la acuzaţiile formulate. Fost hacker cunoscut sub pseudonimul 'Mudge', Peiter Zatko a fost angajat în anul 2020 de fondatorul şi fostul director general al Twitter, Jack Dorsey, după ce a piratat conturile a numeroase personalităţi, inclusiv Joe Biden, Barack Obama, Elon Musk, Jeff Bezos, Kim Kardashian, etc. El a fost concediat anul acesta în ianuarie pe motivul ''leadershipului ineficient şi rezultatelor slabe'' în activitatea sa, potrivit Twitter.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰