Antena Meniu Search
x

Ucigașul unui copil, înjunghiat de 150 de ori, după ce a ieșit din închisoare

Un bărbrat din Marea Britanie a fost condamnat la cel puțin 24 de ani de închisoare, după ce a înjunghiat mortal un criminal eliberat din închisoare. Bărbatul petrecuse 32 de ani în spatele gratiilor, după ce a ucis un copil de 15 luni, în 1985.

de Redactia Observator

la 25.03.2019, 16:37

Criminal ucis după eliberarea din închisoare
Ieuan Harley, 23, l-a ucis pe criminalul unui copil, la 6 săptămâni după ce acesta a fost eliberat din închisoare - Wales News Service via Daily Mail

Un bărbrat din Marea Britanie a fost condamnat la cel puțin 24 de ani de închisoare, după ce a înjunghiat mortal un criminal eliberat din închisoare. Bărbatul petrecuse 32 de ani în spatele gratiilor, după ce a ucis un copil de 15 luni, în 1985.

Ieuan Harley, în vârstă de 23 de ani, l-a înjunghiat de cel puțin 150 de ori pe David Graut, în New Tredegar, Wales, după ce a descoperit că acesta omorâse un copil în urmă cu mai bine de 30 de ani. 

În mod ciudat, Harley nici măcar nu era născut atunci când Graut i-a luat viața micuțului - fiul prietenei sale din acel moment.

Nicio emoție nu a afișat Ieuan Harley, în momentul în care judecătorul l-a condamnat la închisoare pe viață, cu minim 24 de ani obligatoriu după gratii. Îmbrăcat un tricou albastru și jeanși, bărbatul și-a îndreptat pieptul și a făcut cu mâna familiei, în timp ce era condus către celule.

"Sunt convins că tu l-ai ucis pe David Gaut pentru că ai aflat că a omorât un copil și te-ai decis că trebuie să sufere. Pur și simplu ce ai făcut este crimă. Ai omorât cu brutalitate o altă persoană", a declarat judecătorul Clive Lewis, la pronunțarea sentinței. Acesta a apreciat că bărbatul a afișat un comportament "crud și aproape sadic".

Aflase de crimă de doar 20 de minute

În urma anchetei s-a stabilit că David Graut fusese adus într-un apartament pentru a urmări un DVD, la doar șase săptămâni după eliberarea din închisoare. Potrivit Daily Mail, Harley aflase de istoricul său de doar 20 de minute, atunci când a decis să-l înjunghie de peste 150 de ori cât timp era viu și de încă 26 după ce a murit.

"Fiul meu David a fost omorât cu brutalitate de un justițiar. Pentru unii David era un monstru dar era fiul meu și îl iubeam. A murit luptându-se pentru viața sa după ce a fost ademenit spre moarte de persoane despre care credea că sunt prieteni, oameni în care avea încredere. Acest om nu era cu nimic mai bun decât David, era tot un ucigaș. David a plătit pentru ce a făcut, stând 30 de ani în închisoare pentru ce i-a făcut lui Marky (n.r. copilul de 15 luni). David nu era o amenințare pentru nimeni, se întreba unde se va integra în societate după atât de mult timp la închisoare. Se chinuia cu tehnologia, lumea s-a schimbat cât timp a fost închis", a declarat mama victimei.

Complicii au primit sentințe mai blânde

În timpul procesului s-a aflat că Harley fusese la închisoare după ce a atacat un bărbat în scaun cu rotile, pe care îl bănuia că este pedofil.

Prietenii lui, David Osbourne, 51 de ani, și Darren Evesham, de 47, au primit sentințe mai blânde, de doi ani și patru luni, respectiv trei ani și jumătate, pentru că au fost complici la crimă și l-au ajutat pe ucigaș să scape de cadavru.

Crima a avut lor în luna august a anului trecut, iar circumstanțele au ieșit la iveală recent, fiind relatate în presa din Regat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Ucigașul unui copil, înjunghiat de 150 de ori, după ce a ieșit din închisoare