Antena Meniu Search
x

Ucraina anunță că daunele aduse infrastructurii se ridică la 10 miliarde de dolari, de la declanșarea războiului

Ucraina a suferit daune în ceea ce privește infrastructura de aproximativ 10 miliarde de dolari, de când Rusia a invadat țara, pe 24 februarie, a declarat ministrul ucrainean al Infrastructurii, Oleksander Kubrakov.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 07.03.2022, 22:09

Ucraina anunță că daunele aduse infrastructurii se ridică la 10 miliarde de dolari, de la declanșarea războiului - Profimedia Images

„Majoritatea structurilor vor fi reparate într-un an, iar cele mai dificile – în doi ani”, a estimat el, scrie Reuters.

Kubrakov a declarat că 40.000 de persoane au fost evacuate duminică din orașul Harkov, din est. Dar Ucraina a făcut apel la Rusia să permită civililor să părăsească și alte orașe. Potrivit unui oficial al Ministerului de Interne, aproximativ 4.000 de civili mai trebuie evacuați de la periferia capitalei Kiev.

„Rusia face tot ce poate pentru a preveni coridoarele umanitare”, a adăugat oficialul ucrainean.

Condițiile anunțate de Rusia pentru a opri ”într-o clipă” războiul din Ucraina

Pe acelaşi subiect

Rusia a anunțat că ar putea opri operațiunea specială din Ucraina „în orice moment” dacă Kievul acceptă condițiile impuse de Moscova. Potrivit purtătorului de cuvânt de la Kremlin, Ucraina ar trebui să recunoască Crimeea drept teritoriu al Rusiei, precum și independența regiunilor Donețk și Lugansk.

În plus, Ucraina ar trebui să-și modifice Constituția și să renunțe la pretențiile de a adera la NATO sau Uniunea Europeană.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a adăugat că Rusia va opri „demilitarizarea” Ucrainei și, dacă aceste condiţii vor fi îndeplinite, acţiunea militară rusă va „înceta într-o clipă”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Ucraina anunță că daunele aduse infrastructurii se ridică la 10 miliarde de dolari, de la declanșarea războiului