Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ucraina: Un al doilea membru al Gărzii Naţionale, rănit în violenţele de luni, a murit

Un al doilea membru al Gărzii Naţionale ucrainene, rănit în explozia unei grenade, în timpul protestelor de luni din faţa Parlamentului de la Kiev, a murit marţi la spital, a anunţat ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov

de Redactia Observator

la 01.09.2015 , 13:52

Un al doilea membru al Gărzii Naţionale ucrainene, rănit în explozia unei grenade, în timpul protestelor de luni din faţa Parlamentului de la Kiev, a murit marţi la spital, a anunţat ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov

Un alt membru "al unităţii 3027 a Gărzii Naţionale, Dmitro Slastikov, detaşat de la Jovte Vodîi, a murit la spital din cauza rănilor suferite ieri în explozia unei grenade", a scris Avakov pe Facebook marţi, potrivit Mediafax.

În acelaşi timp, un oficial din Ministerul de Interne a precizat că Igor Debrin, membrul Gărzii Naţionale mort luni în confruntările din faţa Parlamentului, a fost ucis de un glonţ, nu de un fragment de grenadă.

Articolul continuă după reclamă

"De fapt, principalul eveniment au fost exploziile, iar acum avem informaţii că bărbatul care a murit a fost ucis de un glonţ în inimă, nu de un fragment" de grenadă, a declarat pentru Canal 5 Ivan Varcenko, un consilier al ministrului de Interne.

Poliţia îi va interoga pe liderul partidului ultranaţionalist Svoboda, Oleg Tiahnibok, pe deputatul formaţiunii Iuri Sirotiuk şi "alţi participanţi la acţiune", a adăugat Varcenko.

Confruntări între naţionalişti şi membri ai forţelor de ordine au izbucnit luni după ce ce parlamentarii ucraineni au adoptat în prima lectură un proiect de lege care prevede o autonomie sporită pentru teritoriile separatiste proruse din est.

Unii dintre protestatari au aruncat, potrivit poliţiei, cu grenade către poliţiştii care protejau Parlamentul.

Reformele respective fac parte dintr-un plan de pace care vizează să pună capăt războiului în estul Ucrainei.

Ministrul ucrainean de Interne a acuzat formaţiunea Svoboda şi pe liderul său pentru confruntările din faţa Parlamentului.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Inflaţia a scăzut în luna septembrie. Simțiți ieftinirile la buzunar?
Observator » Ştiri externe » Ucraina: Un al doilea membru al Gărzii Naţionale, rănit în violenţele de luni, a murit