Antena Meniu Search
x

Ucraina: Un lider separatist susține că rebelii au dreptul să atace Debalțevo

Un comandant al separatiștilor proruși a declarat că rebelii au dreptul să tragă asupra orașului Debalțevo, deoarece ar fi teritoriul lor

Un comandant al separatiștilor proruși a declarat că rebelii au dreptul să tragă asupra orașului Debalțevo, deoarece ar fi teritoriul lor

"Toate etapele ce trebuie urmate sunt menționate în pachetul de măsuri pentru implementarea acordului de la Minsk. Toți acești termeni trebuie respectați necondiționat", a spus Dmitri Peskov.

După intrarea în vigoare a armistițiului la miezul nopții, armata ucraineană a raportat bombardamente asupra orașului Debalțevo, un punct strategic de transport la nord-est de Donețk, bastion al separatiștilor.

"Bineînțeles că putem deschide focul (asupra Debalțevo), este teritoriul nostru", a declarat, prin telefon, pentru Reuters, un comandant al separatiștilor, Eduard Basurin, adăugând că în celelalte părți rebelii respectă armistițiul.

În pofida armistițiului, din direcția orașului Debalțevo au fost auzite focuri de artilerie și bombardamente.

"După miezul nopții, bombardamentele s-au oprit în majoritatea punctelor sensibile controlate de ucraineni în regiunea Lugansk. Totuși, armistițiul nu este respectat în totalitate", a spus șeful administrației din Lugansk controlate de Kiev, Ghennadi Moskal, într-un comunicat postat online.

El anunțase anterior că doi civili au fost uciși după intrarea în vigoare a armistițiului, dar că luptele au încetat practic de atunci.

'La puțin timp după miezul nopții (ora intrării în vigoare a armistițiului — n.r.), lansatoare de rachete multiple Grad au lovit centrul satului Popasna", doi civili fiind uciși, a declarat Ghennadi Moskal, guvernatorul regiunii Lugansk.

Acordul de încetare a focului încheiat între Kiev și rebelii proruși a intrat în vigoare la miezul nopții de sâmbătă spre duminică, prima etapă a planului de pace destinat să pună capăt unui conflict soldat în zece luni cu peste 5.500 de morți în estul Ucrainei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Ucraina: Un lider separatist susține că rebelii au dreptul să atace Debalțevo