Antena Meniu Search
x

Ucrainenii aproape să anunţe două victorii strategice pe front. Ruşii nu mai au suficienţi soldaţi şi artilerie pentru a-i opri

Război în Ucraina. Ucrainenii continuă să avanseze treptat pe frontul de sud unde în următoarele ore sau zile ar putea forţa retragerea ruşilor din două sate Urojaine (direcţia Velika Novosilka) şi Robotîne (direcţia Orihiv). Un comandat rus s-a plâns că nu a primit întăriri iar Institutul pentru Studiul Războiului a evaluat că forțele ruse nu mai au soldaţi şi echipamente suficiente pentru a întări apărarea iar liniile defensive ruse ar putea fi vulnerabile. Dar pe măsură ce forțele ucrainene împing pe frontul de sud în teritoriul ocupat, Rusia şi-a extins liniile defensive secundare. O hartă actualizată arată multe dintre noile fortificații ale ruşilor. 

de Redactia Observator

la 15.08.2023, 18:23

Ucrainenii aproape să anunţe două victorii strategice pe front. Ruşii nu mai au suficienţi soldaţi şi artilerie pentru a-i opri
Război în Ucraina - Getty Images

Alexander Khodakovski, un fost lider politic din autoproclamata Republică Populară Donețk, care în prezent conduce batalionul "Vostok" s-a plâns că forțele ruse nu trimit rezerve suplimentare și artilerie lângă satul Urojaine, la graniţa administrativă dintre regiunile Donețk şi Zaporojie. 

Rușii nu mai au soldaţi şi artilerie pentru a întări apărarea

Forțele ucrainene continuă să avanseze în sat, potrivit oficialilor de la Kiev în timp ce unele surse ruseşti susțin că armata Kievului controlează toată partea de nord a așezării. Khodakovski s-a plâns că batalionul "Vostok" luptă pentru satul Urojaine cu toate forțele disponibile, dar soldaţii sunt epuizaţi și au suferit pierderi. 

Institutul pentru Studiul Războiului a evaluat că forțele ruse nu mai au rezerve operaționale disponibile pentru a efectua rotații sau pentru a întări apărarea rusă iar liniile defensive ruse ar putea fi vulnerabile. Contraofensiva continuă şi mai la sud, în Zaporojie, în apropiere de satul Robotîne. Aici trupele ucrainene au capturat cea mai mare parte din vestul satului care se află sub un bombardament greu din partea artileriei rusești. Mai multe imagini arată că în ultimele zile Rusia și-a pierdut pozițiile din nord-vestul aşezării în fața forțelor ucrainene.

Pe acelaşi subiect

Televiziunea de stat rusă a început deja să pregătească publicul rus pentru pierderea celor două sate, Urojaine şi Robotîne, spunând că nu sunt importante din punct de vedere strategic şi că ucrainenii au suferit pierderi grele de soldaţi şi echipamente pentru cucerirea lor. Bloggerii militari ucraineni spun că cea mai mare parte a satului Robotîne este deja sub controlul forțelor ucrainene iar o retragere a ruşilor de aici este o chestiune de ore.

Forțele ruse au construit noi linii de apărare pe frontul de sud

Brady Africk, un analist militar independent, a realizat o hartă actualizată cu noile fortificații ale Rusiei de pe linia frontului. În ultimele săptămâni, forțele ruse au construit noi apărări în apropiere de Chervonoselivka (regiunea Zaporojie). Aceste poziții se află la mai puțin de 30 de kilometri de linia frontului în sudul Ucrainei. Puțin mai la est (în regiunea Donețk), forțele ruse au extins fortificațiile lângă autostrada T0518. Ruşii au săpat tranșee şi de-a lungul malului stâng al Niprului.

Analistul atrage atenţia că liniile de apărare pot fi bariere, tranșee sau alte tipuri de fortificații şi că nu toate aceste fortificații au în prezent personal rusesc.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi avut nevoie recent de meseriaşi şi nu aţi găsit?

Observator » Stiri externe » Ucrainenii aproape să anunţe două victorii strategice pe front. Ruşii nu mai au suficienţi soldaţi şi artilerie pentru a-i opri