Antena Meniu Search
x

Ucrainenii au găsit epava unei drone ruseşti care "nu există". Korsar nu a intrat oficial în dotarea armatei ruse

Ucrainenii au găsit epava unei drone Korsar. Contul de Twitter Ukraine Weapons Tracker a publicat imaginile, fără a preciza însă şi locul în care a fost descoperită.

de Redactia Observator

la 10.11.2022, 16:56

Ucrainenii au găsit epava unei drone ruseşti care "nu există". Korsar nu a intrat oficial în dotarea armatei ruse
- Twitter / Ukraine Weapons Tracker

Oficial, drona Korsar nu a intrat în dotarea armatei ruse. Potrivit informaţiilor disponibile public, au fost fabricate doar trei astfel de modele pentru a fi expuse la târgurile de armament. Un prototip al Korsar a fost prezentat în 2015, iar în 2019 a fost aratăt un model destinat exportului.

Drona Korsar se vrea a fi varianta rusească a dronei americane RQ-7 Shadow. Este o dronă destinată exclusiv misiunilor de supraveghere şi se poate ridica până la o altitudine de 5.000 de metri. Drona poate atinge o viteză de 150 km/h, poate funcţiona în orice condiţii meteo şi rămâne în aer până la 8 ore. Varianta de export are o viteză mai mare, de până la 180 km/h, dar poate zbura până la maximum 4.000 de metri altitudine şi rezistă doar 7 ore în aer.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Ucrainenii au găsit epava unei drone ruseşti care "nu există". Korsar nu a intrat oficial în dotarea armatei ruse