Antena Meniu Search
x

Armata rusă a intrat în Kiev: explozii şi împuşcături în tot oraşul. Ruşii ar plănui să încercuiască capitala şi să răstoarne guvernul

Armata rusă a intrat în urmă cu aproximativ două ore în urmă în Capitala Ucrainei, Kiev. Soldaţii înaintează cu tancurile pe străzi şi deschid focul, în timp ce localnicii sunt îndemnaţi să folosească cocktailuri Molotov împotriva atacatorilor. Ţinta este una clară, şi anume guvernul ucrainean. Preşedintele Zelenski a dezvăluit că la Kiev s-au infiltrat sabotori cu misiunea de a-l elimina, dar a subliniat că NU va părăsi Capitala. Tot el a anunţat şi un bilanţ preliminar al utimelor 24 de ore: 137 morţi şi peste 300 de răniţi.

de Redactia Observator

la 25.02.2022, 13:23

Vezi și

Kievul este acum noua ţintă a ruşilor. Armata rusă a pătruns cu tancuri în inima Ucrainei, la nici 9 km de Parlament, şi a început atacul cu focuri de armă, tunuri şi explozii puternice. Elicopterele inamice au încojurat Kievul din toate unghiurile, iar forţele ruse se îndreaptă spre clădirile strategice ucrainene. Ministerul Apărării i-a încurajat pe localnici să folosească cocktail-uri Molotov împotriva atacatorilor şi să caute adăpost. 

Exploziile s-au auzit întreaga noapte. Forţele ucrainene au reuşit să doboare o rachetă a armatei ruse, care, apoi, s-a prăbuşit peste un bloc de apartamente. Bombardamentul a distrus blocul în întregime, iar opt persoane au fost rănite. 

Forţele terestre ale Rusiei au pătruns pe teritoriul ucrainean din trei direcţii majore. Ultimul bilanţ din partea ucraineană indică 137 de morţi şi 300 de răniţi. Kievul ar putea fi ocupat până la sfârşitul săptămânii, apreciază analiştii militari occidentali.  Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: Cele mai puternice forțe ale lumii privesc de departe. Cu cât discuţiile începe mai devreme, cu atât pierderile Rusiei vor fi mai mici. 

Rușii au ajuns la Cernobîl

Pe acelaşi subiect

La 90 de kilometri nord de Kiev, centrala nucleară de la Cernobîl a trecut sub controlul soldaţilor ruşi, în urma unor lupte intense. Angajaţii centralei au fost luaţi ostatici, potrivit Casei Albe. 

Denis Shmyhal, prim-ministrul Ucrainei: În acest moment, aşa-numita "zonă interzisă" de la Cernobîl şi întreaga infrastructură a centralei nucleare de la Cernobîl se află sub controlul forţelor militare ruse. 

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică susţine că centralele nucleare din Ucraina funcţionează normal. Însă agenţia nucleară din Ucraina a semnalat o creştere semnificativă a nivelului de radiaţii. 

După Harkov, oraş cu un milion şi jumătate de locuitori, a treia direcţie a invaziei a pornit din Crimeea şi vizează portul Kherson, la vărsarea Niprului în Marea Neagră. Potrivit armatei ucrainene, Rusia doreşte, în această zonă, să stabilească o legătură terestră între Crimeea şi Transnistria, situată la doar câteva sute de kilometri de Kherson. Ar fi, astfel ocupat şi portul Odessa, iar trupele ruse ar ajunge, practic, la graniţa României. 

Ben Wallace, Secretarul Apărării din Regatul Unit: Concluzia noastră din această dimineață este că Rusia nu și-a asumat niciunul dintre obiectivele sale majore. Au pierdut peste 450 de soldați. 

Volodimir Zelenski: În acest moment, soarta ţării noastre depinde numai de armata noastră. Eu voi rămâne în capitală, alături de poporul meu. 

Preşedintele Zelenski a decretat mobilizarea generală şi a interzis ieşirea din ţară a bărbaţilor între 18 şi 60 de ani. Până acum, aproape 100.000 de ucraineni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele, potrivit Comisariatului pentru Refugiaţi al ONU. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Armata rusă a intrat în Kiev: explozii şi împuşcături în tot oraşul. Ruşii ar plănui să încercuiască capitala şi să răstoarne guvernul