Antena Meniu Search
x

Video Ucrainenii vor putea lupta de la egal la egal cu rușii în aer. SUA a aprobat livrarea de avioane F-16 Olanda şi Danemarca

Război în Ucraina. Un nou atac cu drone a vizat noaptea Moscova. La ţintă a fost luat centrul financiar al capitalei. Rusia a fost luată la ţintă şi în Marea Neagră.  Mai multe drone au încercat un atac asupra flotei ruse. Armata Kremlinului susţine că a respins ambele atacuri. Şi duelul aerian cu Ucraina ar putea să devină tot mai complicat pentru ruşi. Statele Unite au aprobat livrarea de avioane de luptă F-16 pentru Kiev. 

de Redactia Observator

la 18.08.2023, 22:22

Vezi și

Dronele inamice au atacat capitala rusă în toiul nopţii. Mai multe explozii s-au auzit în zona centrului comercial şi coloane de fum erau vizibile de la kilometri distanţă. Asaltul a fost confirmat de armata rusă care spune că a activat sistemele de apărare anti-aeriană ale oraşului. Drona şi-a schimbat traiectoria de zbor şi a căzut pe un centru expoziţional, situat la mai puțin de 5 km de Kremlin.  

Ca măsură de precauţie, autorităţile au evacuat întreg perimetrul, iar unul dintre aeroporturi a fost închis. La lumina zilei, urmările atacului se văd cel mai bine.  Unul dintre pereţii exteriori ai centrului s-a prăbuşit.  Locuitorii Moscovei încep să simtă şi ei din ce în ce mai des gustul războiului pe care Vladimir Putin l-a declanşat în Ucraina. 

"Devine din ce în ce mai înfricoșător să vii aici. Îmi doresc ca asta să se termine cât mai curând. Este îngrozitor.  În primul rând, vreau să mă simt în siguranță."

Atacuri și la Marea Neagră

Pe acelaşi subiect

În Marea Neagră, Rusia susţine că a dejucat un atac ucrainean efectuat cu o dronă navală împotriva flotei sale. La ţintă ar fi fost luate navele care se asigură că este respectată blocada ilegală impusă de Moscova în partea de sud-vest a Mării Negre, pentru a împiedica tranzitul de cereale ucrainene. Un incendiu uriaș a izbucnit în cel mai mare port al rușilor de la Marea Neagră, Novorossiysk. 

Focul a cuprins un terminal petrolier din port. Deocamdată nu este clar dacă incendiul a fost cauzat de o lovitură cu dronă ucraineană sau a izbucnit din alte cauze. Aceste atacuri nu spun singurele lovituri primite de Vladimir Putin. Bunul său prieten,  Aleksandr Lukaşenko, preşedintele  Belarulului a povestit în detaliu discuţiile private pe care le-a avut cu liderul de la Kremlin înainte ca acesta să invadeze Ucraina. 

Aleksander Lukașenko: "Mi-a spus, e prima dată când spune asta: Uite, Saşa, situaţia e de aşa natură încât dacă se întâmplă ceva, suntem aliaţi... I-am spus sigur că suntem aliaţi , toată lumea ştie asta. Dacă cineva atacă Rusia, atunci mergem la război şi viceversa. L-am întrebat, dar ce se poate întâmpla? - Mi-a zis: ei bine, se poate întâmpla orice. Poţi să îmi aperi spatele, te rog?"

În schimb, Kievul primeşte ajutor de la Washington, care a aprobat trasferul de avioane de luptă F16 în Ucraina. Aeronavele ar urma să vină din Olanda şi Danemarca. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri externe » Ucrainenii vor putea lupta de la egal la egal cu rușii în aer. SUA a aprobat livrarea de avioane F-16 Olanda şi Danemarca