Antena Meniu Search
x

Momentul în care o dronă kamikaze doborâtă de ruşi loveşte o clădire din Moscova. Kievul a încercat din nou să atace Flota Mării Negre

Război în Ucraina. Apărarea antiaeriană a Rusiei a doborât vineri dimineaţă o dronă deasupra Moscovei. Este cea mai recentă dintr-un șir de tentative ale ucrainenilor de a ataca cu drone orașele rusești, în special Moscova, iar Kievul a avertizat că vor avea loc mai multe lovituri. Între timp, Ministerul rus al Apărării a declarat că două dintre navele sale de patrulare au respins joi un nou atac ucrainean cu drone marine în Marea Neagră.

de Redactia Observator

la 18.08.2023, 11:02

Vezi și

Rusia a anunţat că a dejucat joi noapte un atac ucrainean efectuat cu o dronă navală împotriva flotei sale din Marea Neagră, unde numărul ciocnirilor a crescut de la retragerea Moscovei din acordul privind exportul de cereale din Ucraina. Joi, la ora 22:55, forţele armate ale Ucrainei au efectuat o încercare nereuşită de a ataca ambarcaţiunile Flotei Mării Negre cu o dronă marină, a scris pe Telegram Ministerul rus al Apărării.

Navele vizate, potrivit Moscovei,"îndeplineau sarcini de control al navigaţiei în partea de sud-vest a Mării Negre, la 237 km sud-vest de Sevastopol", sediul flotei ruse.

În momentul ripostei,"nava inamică fără echipaj a fost distrusă de tirurile (...) navelor Flotei Mării Negre - nava de gardă Pitlivii şi nava de gardă Vassili Bikov -, a adăugat ministerul rus. Ambarcaţiunea ucraineană nu şi-a atins ţinta, potrivit aceleiaşi surse, iar "navele continuă să îşi îndeplinească sarcinile".

Dronele navale au vizat de mai multe ori nave ruseşti în ultimele săptămâni, de când Moscova a refuzat la mijlocul lunii iulie să reînnoiască un acord intermediat de ONU şi Turcia care permitea exportul de cereale ucrainene. 

Pe acelaşi subiect

Apărarea aeriană a distrus o dronă ucraineană la Moscova

Apărarea aeriană a distrus la Moscova o dronă ucraineană care nu a provocat pagube sau victime, au declarat autorităţile vineri dimineaţa. "În această noapte, în timpul unei încercări de a atinge Moscova, forţele de apărare aeriană au distrus o dronă. Carcasa dronei a căzut în zona Centrului de expoziţii şi nu a provocat pagube semnificative clădirii", a declarat primarul Serghei Sobianin.

La faţa locului se află serviciile de urgenţă ale capitalei şi, conform primelor informaţii, nu a fost identificată nicio victimă, a adăugat primarul Moscovei. Potrivit Ministerului rus al Apărării, atacul a fost efectuat de Kiev la ora locală 04:00 şi a vizat "obiecte situate în Moscova şi regiunea Moscovei". "O prăbuşire parţială a zidului exterior a fost constatată la unul din pavilioanele Centrului de expoziţii", a informat agenţia de ştiri TASS, citând serviciile de urgenţă.

Potrivit TASS, spaţiul aerian din apropierea aeroportului internaţional Vnukovo din Moscova a fost închis, iar plecările şi sosirile de pe acest aeroport au fost întârziate, apoi a fost redeschis după o oră.  Atacurile cu drone în interiorul teritoriului rus sunt în creştere de câteva săptămâni, cel mai adesea fără a provoca pagube sau victime, şi vizează în special capitala Rusiei.

Armata rusă a anunţat pe 11 august că a distrus o dronă ucraineană într-o zonă de pădure la vest de Moscova. La sfârşitul lunii iulie şi începutul lunii august au fost distruse drone deasupra cartierului de afaceri din vestul capitalei ruse, provocând uşoare avarii faţadei a două turnuri. În mai, două drone au fost doborâte deasupra Kremlinului. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat la sfârşitul lunii iulie faptul că "războiul soseşte pe teritoriul Rusiei".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Momentul în care o dronă kamikaze doborâtă de ruşi loveşte o clădire din Moscova. Kievul a încercat din nou să atace Flota Mării Negre