Antena Meniu Search
x

UE ar putea lua în considerare achiziția tratamentului experimental al Merck pentru Covid, dacă va fi aprobat

Uniunea Europeană ar putea lua în considerare semnarea unui acord de aprovizionare cu medicamentul experimental al Merck pentru Covid-19 după ce compania îi va cere aprobarea acestuia, a declarat marţi un oficial de rang înalt al UE, transmite Reuters.

de Redactia Observator

la 13.10.2021, 08:52

UE ar putea lua în considerare achiziția tratamentului experimental al Merck pentru Covid, dacă va fi aprobat
UE ar putea lua în considerare achiziția tratamentului experimental al Merck pentru Covid, dacă va fi aprobat - Profimedia Images

Tratamentul antiviral oral molnupiravir a fost dezvoltat de Merck în colaborare cu Ridgeback Biotherapeutics. Dacă va fi aprobat de autorităţile de reglementare, tratamentul ar fi primul medicament pentru Covid-19 administrat pe cale orală şi, de asemenea, primul tratament pentru pacienţii cu afecţiuni uşoare, în timp ce medicamentele existente sunt utilizate în principal pentru a trata bolnavii critici.

UE ar lua în considerare o achiziţie comună de molnupiravir, ”dacă Merck va face cerere la EMA”, a declarat oficialul UE pentru Reuters, referindu-se la Agenţia Europeană a Medicamentului.

SUA și-au asigurat deja 1,7 milioane de cutii de Molnupiravir 

Luni, Merck a solicitat autorizaţia de utilizare de urgenţă în Statele Unite, care şi-au asigurat deja 1,7 milioane de cutii molnupiravir, la un preţ de 700 de dolari pe o serie de tratament. Washingtonul a investit în dezvoltarea pastilei.

Săptămâna trecută, EMA a declarat că va lua în considerare în următoarele zile dacă va începe o revizuire continuă a molnupiravirului. Un al doilea oficial al UE, familiarizat cu procesul, a declarat că agenţia aşteaptă în curând date de la Merck şi doar în acel moment ar putea începe revizuirea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » UE ar putea lua în considerare achiziția tratamentului experimental al Merck pentru Covid, dacă va fi aprobat