Antena Meniu Search
x

UE se judecă cu AstraZeneca pentru încă 90 de milioane de doze de vaccin, livrabile până în iulie

Executivul UE dă în judecată grupul farmaceutic britanic-suedez AstraZeneca pentru a-l obliga să livreze cu 90 de milioane de doze în plus din vaccinul Covid-19 înainte de iulie, a declarat marți un purtător de cuvânt.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 11.05.2021, 14:25

UE a cerut în instanţă încă 90 de milioane de doze de vaccin, de la AstraZeneca - Profi Media

UE se judecă cu AstraZeneca

"Vrem ca instanța să dispună companiei să livreze 90 de milioane de doze suplimentare, pe lângă cele 30 de milioane deja livrate în primul trimestru", a declarat purtătorul de cuvânt Stefan De Keersmaecker într-o conferință de presă.

Comisia Europeană a anunţat la sfârşitul lunii mai că a lansat acțiuni în justiție împotriva AstraZeneca, acuzând compania că nu și-a respectat angajamentele de livrare a vaccinului pentru COVID-19.

"Comisia Europeană a iniţiat o acţiune judiciară împotriva companiei AstraZeneca din cauza nerespectării precontractului privind livrările de vaccinuri. Unele clauze contractuale nu au fost respectate, iar compania nu a putut oferi o strategie de furnizare a dozelor în timp util", a spus Stefan De Keersmaecker, purtător de cuvânt al C.E.

Contractul semnat de Uniunea Europeană cu grupul farmaceutic anglo-suedez AstraZeneca prevedea furnizarea a 300 de milioane de doze de vaccin statelor membre UE, cu opţiunea a 100 de milioane de doze suplimentare. În primul trimestru din 2021, AstraZeneca a furnizat 30 de milioane de doze şi a anunțat că poate oferi doar 70 de milioane de doze în trimestrul al doilea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » UE se judecă cu AstraZeneca pentru încă 90 de milioane de doze de vaccin, livrabile până în iulie