Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Un 1 Mai, cu proteste anti-restricții și confruntări violente în mai multe ţări din Europa

Sute de oameni arestaţi după petreceri ilegale şi proteste anti-guvernamentale în mai multe ţări din Europa. Poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă în Belgia şi Franţa. Confruntări violente au avut loc şi în Germania şi Italia, iar în Turcia peste 200 de protestatari au fost arestaţi. 

de Redactia Observator

la 02.05.2021 , 20:21

Peste 1000 de tineri, majoritatea fără măşti, s-au adunat într-un parc din Bruxelles la o manifestaţie anti-lockdown. Petrecerea a fost însă de scurtă durată.

Poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă şi au reuşit să-i împrăştie, nu înainte ca manifestanţii să se încaiere între ei.

"Noi am venit aici să ne bucurăm de parc. Trebuia să fie un spaţiu publice şi nu ar trebui să fim restricţionaţi aşa".

Vezi și

În Londra, sute de oameni nemulţumiţi de o nouă lege care dă poliţiei mai multă libertate în oprirea protestelor au ieşit pe străzi. Manifestanţii înarmaţi cu pancarte au schimbat însă lozincile antiguvernamentale cu muzica de club. Nouă oameni au fost arestaţi.

Pe acelaşi subiect

Şi studenţii din Paris s-au săturat de restricţii şi au dat drumul la petrecere într-un parc. Poliţia a stricat însă rapid distracţia.

"Toată lumea urăşte poliţia! Toată lumea urăşte poliţia!"

Confruntări violente și în Germania și Italia

Confruntări violente au avut şi pe străzi, unde sindicaliştii au protestat faţă restricţiile care au lăsat mii de oameni fără loc de muncă.

30 de mii oameni au participat la proteste anti-guvernamentale în Berlin. Zeci de arestări au fost şi aici, iar cel puţin 50 de poliţişti au fost răniţi. Pompierii au fost nevoiţi să intervină pentru a opri un incendiu pornit de protestatari.

Şi la Torino, Ziua Muncii s-a încheiat cu violenţe şi arestări. Protestatarii au adus şi o ghilotină în care, simbolic, au pus o pernă cu chipul premierului Mario Draghi.

"Deja este sub voi, vi se pare că vi se opune? Ce faceţi? Va veni ziua în care veţi plăti pentru ce faceţi, fiecare dintre voi".

În Turcia, peste 200 de oameni au fost arestaţi după ce au încălcat restricţiile pentru a participa la un marş de Ziua Muncii organizat la Istanbul. Lockdown-ul total din Turcia se va încheia pe 17 mai.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Un 1 Mai, cu proteste anti-restricții și confruntări violente în mai multe ţări din Europa