Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un activist din Ghana a îmbrățișat un copac timp de 24 de ore. A doborât un record mondial

Un jurnalist în vârstă de 23 de ani din Kumasi, Ghana, a doborât recordul mondial pentru cea mai lungă perioadă de timp de a îmbrățișa un copac. 

de Redactia Observator

la 05.09.2024 , 13:25

Un activist din Ghana a îmbrățișat un copac timp de 24 de ore. A doborât un record mondial
Un activist din Ghana a îmbrățișat un copac timp de 24 de ore. A doborât un record mondial - Guinness World Records

Maratonul îmbrățișării copacului de către Abdul Hakim Awal, care a avut loc lângă Centrului Cultural Kumasi, a durat 24 de ore și 21 de minute. Recordul anterior de 16 ore a fost stabilit de activista de mediu ugandeză Faith Patricia Ariokot, la începutul acestui an.

Abdul a acceptat această provocare pentru a sublinia importanța conservării naturii în Ghana. El și-a luat angajamentul de a planta un nou copac pentru fiecare minut din îmbrățișare, ajungând la un total de 1.461, potrivit site-ului Guinness World Records. Lui Abdul nu i s-a permis nicio pauză în timpul încercării sale de record – a trebuit să rămână în picioare și să-și țină brațele înconjurate de copac pe toată durata.

Cel mai lung maraton de îmbrățișat un copac

Articolul continuă după reclamă

Acum, că recordul este de 24 de ore – punctul în care încercările de record sunt considerate maratoane – titlul a fost modificat și a devenit "cel mai lung maraton de îmbrățișat un copac". Asta înseamnă că viitorii concurenți vor avea permise pauze (un total de două ore pe zi) pentru a combate efectele dăunătoare ale privării de somn.

Abdul, care a fost martor la consecințele deșertificării asupra orașului natal al familiei sale, Garu, speră acum să înființeze o inițiativă națională de plantare a copacilor. "Știm cum copacii, o resursă esențială de care depinde întreaga rasă umană, devin rari în Ghana. Deși am fost învățați despre conservarea copacilor încă din primii ani ai vieții noastre, contribuția tuturor nu este atât de semnificativă pe cât ar trebui să fie. Pentru mine, această încercare de a îmbrățișa un copac în cea mai lungă perioadă de timp reprezintă o sarcină importantă de a păstra viața umană prin conservarea copacilor", a declarat Abdul

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Un activist din Ghana a îmbrățișat un copac timp de 24 de ore. A doborât un record mondial