Antena Meniu Search
x

Un american incearca sa stabileasca un nou record al celei mai lungi scufundari in apa dulce

Un american incearca sa reintre in posesia recordului pentru cea mai lunga scufundare in apa dulce, record pe care l-a detinut timp de sapte ani

Vezi și

Jerry Hall a intrat in Cartea Recordurilor in 2004, cand a petrecut exact cinci zile si un minut scufundat intr-un lac. Dar, dupa sapte ani, un barbat din Florida l-a intrecut cu doar cateva minute. De atunci, Hall s-a pregatit fara incetare pentru un nou record iar acum a ajuns sa se simta minunat sub apa. incepeti de la 0.20 cand intra in apa .

De fapt, in apa, chiar si dormitul sau mancatul devin adevarate chinuri. Dar Jerry Hall a inventat modalitati de a se alimenta chiar si in aceste conditii in care doar pestii s-ar simti la ei acasa. Are mancare taiata in bucatele mici, intr-o punga de plastic. La fiecare rasuflare, isi trece cate o bucatica printre buze, apa lacului, intrata odata cu ea, o da afara, mesteca si inghite.

Viata subacvatica nu este lipsita de riscuri. Dupa recordul din 2004, Hall slabise 10 kilograme, avea ochii injectati si, cateva ore, n-a mai putut sa mearga. Acum, spera sa fie sanatos si in forma, cu ajutorul unei echipe de 20 de voluntari.

Daca ati stat vreodata prea mult in baie, stiti cum se increteste pielea pe maini si picioare din cauza apei. Ca sa previna acest lucru, Jerry foloseste o crema speciala cat sta in lac. Voluntarii i-o pun in manusi si sosete, cum este aceasta, pe care le schimba cam odata la 12 ore.

Iar ca sa nu se plictiseasca, Hall are la dispozitie si un televizor, fireste protejat de umezeala. Aventura sa nu are doar scopul de a-l readuce in Cartea Recordurilor, ci si de a aduna fonduri in sprijinul copiilor defavorizati.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Un american incearca sa stabileasca un nou record al celei mai lungi scufundari in apa dulce