Antena Meniu Search
x

Un astronaut american vrea să returneze medalia Rusiei: "Să o dați unei mame ruse al cărei fiu a murit în acest război nedrept"

Un astronaut american vrea să renunţe la medalia primită de la preşedintele de atunci, Dimitri Medvedev, pentru „meritele în explorarea spațiului”, pe care a primit-o în 2011, ca protest la invazia Ucrainei.

de Monica Palade

la 10.03.2022, 16:51

Un astronaut american vrea să returneze medalia Rusiei: "Să o dați unei mame ruse al cărei fiu a murit în acest război nedrept" - Profimedia

Anunţul a fost făcut de Scott Kelly pe Twitter: „Domnule Medvedev, vă returnez medalia de merit, pe care mi-ați oferit-o. Vă rog să o dați unei mame ruse al cărei fiu a murit în acest război nedrept. Voi trimite medalia prin poștă Ambasadei Rusiei la Washington”, scrie Scott Kelly, în limba rusă.

Renunţă la medalie în semn de protest

Astronautul american a zburat de patru ori, de două ori pe nava rusă Soyuz și a fost comandantul echipajului ruso-american de pe ISS, petrecând 340 de zile la bord cu cosmonautul rus Mihail Kornienko. Potrivit Voice of America, astronautul vorbește fluent limba rusă.

După ce s-a întors dintr-o expediție în martie 2016, Kelly s-a retras. Dintre astronauții americani, el a petrecut cel mai mult timp în spațiu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un astronaut american vrea să returneze medalia Rusiei: "Să o dați unei mame ruse al cărei fiu a murit în acest război nedrept"