Antena Meniu Search
x

Video Un avion s-a prăbuşit și a explodat în apropierea unui teren de golf, în California. Trei persoane aflate la bord au murit

Un avion privat s-a prăbușit și a explodat la impact într-o minge de foc, lângă un teren de golf în zona Lacului Tahoe, în nordul Californiei. Toate cele trei persoane care se aflau la bord, și pe care anchetatorii nu au reușit încă să le identifice, au murit în accidentul aviatic.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 13.05.2022, 12:10

Avionul, de tip Bombardier CL 600 încerca o aterizare pe aeroportul Truckee Tahoe din nordul Californiei, în jurul orei 13.20, când oficialii au observat că pierde din altitudine într-o zonă împădurită adiacentă aeroportului, lângă terenul de golf Ponderosa.

Accidentul aviatic a provocat și un mic incendiu forestier, pe care autoritățile l-au stins înainte de a se răspândi în împrejurimi.

Trei persoane aflate la bordul avionului prăbușit au murit

Numele persoanelor aflate la bordul avionului privat nu au fost dezvăluite, potrivit unui purtător de cuvânt al departamentului şerifului din comitatul Nevada, în California, citat de DailyMail.   

Pe acelaşi subiect

Nicio persoană de la sol nu a fost rănită.

Avionul a decolat de la Coeur d'Alene, în Idaho, la ora 11.45 dimineața, conform înregistrărilor de zbor și este înregistrat la Tarco Aircraft Funding din Florida. 

San Francisco Chronicle scrie că numărul inscripţionat pe coada avionului este N605TR.

Itinerarul complet al avionului prăbușit nu a fost făcut public

Aeronava prăbușită lângă terenul de golf poate avea la bord 14 pasageri şi doi membri ai echipajului, scrie cotidianul american. La bord erau însă trei persoane, care au murit. Itinerarul complet al avionului nu a fost făcut public.

Avionul s-a prăbușit pe un teren între două case din apropiere, au declarat martorii.

"Suntem foarte norocoși că a căzut acolo unde a făcut-o și că nu au fost afectate clădiri sau persoane aflate în apropiere", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Poliție Truckee, Deverie Acuff, la o conferința de presă.

Pilotul ar fi anunţat controlorii de trafic aerian că avea nevoie să survoleze pista aeroportului înainte de aterizare, potrivit unei înregistrări a conversaţiei. Martorii au declarat că, la impact, casele lor s-au zguduit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Un avion s-a prăbuşit și a explodat în apropierea unui teren de golf, în California. Trei persoane aflate la bord au murit