Antena Meniu Search
x

Un băiat de 12 ani a murit în timp ce făcea "o provocare periculoasă" pentru Tik Tok

Un băiat în vârstă de doar 12 ani a murit în urma unei provocări periculoase pe care ar fi făcut-o penru aplicaţia Tik Tok.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 04.11.2020, 16:52

Băiat la calculator, cu căştile pe urechi
Un băiat de 12 ani a murit în timp ce făcea o provocare periculoasă pentru Tik Tok - iStock | Getty Images
  • Băiatul fusese grav afectat de efectele pandemiei.
  • Se simţea singur, petrecea aproape tot timpul online.

Părinţii au fost cei care l-au găsit pe copil fără suflare, în camera sa, tot ei fiind cei care au declarat că a murit în urma provocării stupide, dar mai ales periculoase pentru reţelele de socializare.

Tatăl, Luis Munoz, şi Mama, Katiuska Beltran, au spus că fiul lor Colbert trecea printr-o perioadă foarte dificilă din cauza pandemiei şi a restricţiilor care l-au ţinut mai mult în casă, aşa că şi-a petrecut majoritatea timpului în mediul online.

Trupul băiatului a fost găsit în dormitor, în casa familiei din Chile, cu laptopul deschis, având un cronometru pe ecran. Acela a fost momentul în care părinţii şi-au dat seama că întreaga tragedie se întâmplase din cauza unei provocări „bolnave”, în care băiatul era supus unei presiuni contorizate de timp pentru a îndpelini anumite sarcini. Totul pentru crearea unui clip care ar fi putut deveni viral pe aplicaţia binecunoscută.

Katiuska a declarat pentru o televiziune locală că fiul ei se agăţase de reţelele de socializare în perioada pandemiei pentru că se simţea foarte singur.

„Pandemia a fost foarte dură pentru el. L-a stresat foarte mult și cred că acest lucru l-a făcut să intre mult mai mult în rețelele de socializare. Pot spune că le urăsc (n.r. rețelele de socializare) astăzi, dar acestea sunt cele care mă țin conectată oarecum pentru a-l vedea în viaţă prin clipuri şi poze, aşa că lupt împotriva unui viitor inevitabil, dar al unui viitor necesar.”

Aceştia au mărturisit că fiul lor stătea pe Tik Tok mai mult decât pe orice altă aplicaţie şi visa la faima pe care i-o putea aduce orice clip de-ale sal care ar fi devenit viral. Mama sa în schimb observase activităţi bizare şi considera anumite provocări complet nepotrivite. Nu s-a gândit însă că însuşi fiul ei va face orice pentru a deveni cunoscut în online.

„Toţi părinţii trebuie să îşi facă griji pentru copii lor. Nu le permiteţi copiilor să aibă un telefon mobil în mână doar pentru a vă simţi mai eliberaţi, lipsiţi de responsabilitate” a spus tatăl lui Colbert.

Potrivit presei locale, ancheta inițială cu privire la moartea băiatului indică o sinucidere.

Cu toate acestea, acest lucru nu a fost încă confirmat, iar anchetatorii intenționează să cerceteze telefonul băiatului, deoarece părinții susțin că totul a pornit de la o provocare pentru Tik Tok.

Aplicația a fost boicotată îndelung, iar fondatorii ameninţaţi cu interzicerea acesteia în SUA din cauza temerilor pentru siguranţa utilizatorilor.

În februarie, un șir de decese au fost legate de utilizarea aplicației, precum cazuri îngrozitoare de sinucideri transmise în direct pe platformă și alte provocări periculoase. Și mediul online a fost afectat de diferite provocări - inclusiv provocările Momo și Balena Albastră - dar misterioasele și periculoasele „jocuri” rămân încă învăluite în mister.

Se crede că majoritatea provocărilor îi încurajează pe utilizatori să îndeplinească 50 de sarcini pe parcursul a 50 de zile, iar dacă nu se conformează, atât ei, cât şi familia lor este ameninţată cu rele tratamente, inclusiv cu moartea.

În unele cazuri extreme, este susţinut di diferite surse, potrivit The Sun, că „provocarea” culminează cu faptul că utilizatorul este încurajat să se sinucidă. O serie de decese puse pe baza provocării periculoase au avut loc în mai multe ţări, inclusiv cea a unui băiat de zece ani din Italia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Un băiat de 12 ani a murit în timp ce făcea "o provocare periculoasă" pentru Tik Tok