Antena Meniu Search
x

Un băieţel de 8 ani a rămas orfan, după ce tatăl a murit subit, urmat de mama sa, răpusă de cancer: „S-a agățat de viaţă cât a putut pentru el”

Tragedie cumplită pentru un băieţel rămas fără părinţi la vârsta de doar opt ani. Şi-a pierdut tatăl subit când avea 2 anişori, apoi, după o luptă grea, mama sa a fost răpusă de cancer.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 23.01.2021, 16:53

William alături de mama sa Vicky
Un băieţel de 8 ani a rămas orfan, după ceambii săi părinţi au murit - Facebook/ Vicky Myers
  • Tatăl băiatului a murit în 2015 când avea doar 32 de ani.
  • Mama acestuia a murit în ianuarie răpusă de cancer.

Vicky Myers, în vârstă de 35 de ani, din Thornaby, North Yorkshire a pierdut lupta cu cancerul în data de 11 ianuarie 2021, lăsându-şi fiul de doar opt ani în grija bunicii pensionate.

Încercase să reziste cât mai mult timp şi să-şi înveţe băieţelul cât mai multe lucruri; încerca să creeze amintiri pentru că ştia că acea zi cruntă urma să vină mai devreme sau mai târziu. În ultimul an l-a dus într-o serie de vacanțe de familie, inclusiv într-o călătorie cu rulota.

„S-a agățat de viaţă cât a putut pentru el”

Potrivit Mirror, cea mai bună prietenă a lui Vicky, Lorraine Mulgrew, a povestit despre cum a-şi lăsa fiul singur îi era „cea mai mare teamă” şi despre cum „s-a agăţat de viaţă cât a putut pentru el”. Tatăl băiatului şi soţul ei fusese muzician şi a murit în 2015 când avea doar 32 de ani.

În februarie anul trecut, tânăra mamă primise vestea cruntă: cancerul la sân se răspândise şi mai avea doar 3 luni de trăit.

"Este cea mai curajoasă persoană pe care am întâlnit-o vreodată. A făcut tot ce a putut pentru William” a spus prietena ei.

Cancerul se răspândise în tot corpul

La doi ani după moartea tragică a soţului ei, Vicky a descoperit un nodul la unul dintre sânii ei. După un set de analize complexe şi un tratament greu cu chimioterapie şi radioterapie, cancerul părea să fi dispărut.

Spre sfârşitul anului 2019, însă, Vicky a început din nou să aibă dureri, iar în februarie 2020 i s-a spus că este în stadiu terminal. Tumoarea ajunsese în ficat şi în cutia toracică.

Diagnosticul a venit la doar câteva zile după moartea tatălui ei, Jeff, în urma unor probleme de sănătate pe termen lung.

Potrivit lui Lorraine, Vicky a făcut o „treabă uimitoare” în a-şi pregăti băieţelul pentru ziua în care va pleca la Ceruri, încercând să îi explice ce avea să se întâmple.

„A trecut prin perioada de doliu atunci când soţul ei a murit aşa că ştia la ce să aştepte. Băiatul îi spunea: ‘Când te vei însănătoşi mami vom face lucruri’, iar ea îi spunea: ‘William, de data aceasta nu o să mă însănătoşesc, medicii fac tot posibilul să mă facă să mă simt mai bine, dar nu mă voi însănătoşi’. A făcut o treabă atât de bună în creşterea lui, dar în acelaşi timp nimeni nu te poate pregăti îndeajuns pentru a primi vestea că ai pierdut un părinte, mai ales o mamă atât de tânără” a povestit Lorraine.

Înmormântarea lui Vicky va avea loc pe 29 ianuarie, cu sprijinul unui număr de organizații caritabile, inclusiv Butterwick Hospice și Solan Connor Fawcett Family Cancer Trust.

Pentru a-l ajuta pe William, dar şi pe mama lui Vicky rămasă în ajutorul copilului, Lorraine a creat o pagină JustGiving.

„După cum mulţi ştiţi, cea mai curajoasă femeie pe care am cunoscut-o, Vicky Myers a pierdut bătălia cu cancerul la data de 11 ianuarie 2021, la vârsta de doar 35 de ani. A luptat până la capătul puterilor pentru fiul ei şi a lăsat în urmă o familie cu inima zdrobită. Era absolut devotată fiului ei în vârstă de opt ani și a făcut tot ce a putut pentru a petrece cât mai mult timp cu el, până când nu a mai putut lupta. William avea doar doi ani când tatăl său a murit subit și acum nu mai are deloc părinți. Mama lui Vicky, Janet, care a fost alături de Vicky până când și-a dat ultima răsuflare, i-a promis că va avea grijă de William cât mai bine. Strângem bani pentru a sprijini îngrijirea lui. Orice lucru pe care îl puteți economisi va fi utilizat exclusiv pentru îngrijirea lui William" a scris Lorraine pe pagina de strângere de fonduri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Un băieţel de 8 ani a rămas orfan, după ce tatăl a murit subit, urmat de mama sa, răpusă de cancer: „S-a agățat de viaţă cât a putut pentru el”