Meniu
Search
x

Foto Un băieţel de 8 ani şi-a vândut cartonaşele cu Pokemon pentru a-și salva cățelușul bolnav, în SUA: "Nu am vrut să-mi pierd cel mai bun prieten"

Un băieţel a stârnit emoţie în întreaga lume după ce povestea lui a devenit virală. Copilul în vârstă de doar 8 ani a încercat să îşi vândă preţioasa colecţie de cartonaşe Pokemon pentru a salva viaţa câinelui său.

De Larisa Andreescu la 08.06.2021, 16:10

Bryson Kliemann, în vârstă de 8 ani, din Virginia, a elaborat un plan de vânzare a colecției sale prețioase în luna mai, după ce a aflat că patrupedul său din rasa labrador mixt, Bruce, a contractat un virus contagios şi foarte periculos pentru animale, numit parvoviroză.

Factura totală în urma tratamentului şi consultaţiilor depăşea 500 de dolari, o sumă mult prea mare pentru părinţii lui Bryson. Băiatul nu s-a dat bătut şi în schimb i-a rugat să îl lase să elaboreze propriul său plan pentru a-şi salva prietenul blănos.

„Veniturile noastre sunt foarte limitate", a declarat Kimberly Woodruff, mama lui Bryson, pentru The Washington Post. „Chiar nu mi-am dat seama cât de scump ar putea fi până când am văzut nota de plată".

În ciuda faptului că mama sa l-a asigurat pe băiat că familia va face cumva rost de bani, Bryson a fost dornic să ajute, aşa că şi-a pus cartonaşele cu Pokemon pe masă, la şcoală, în încercarea de a strânge fonduri.

„Bruce s-a îmbolnăvit și a avut nevoie de ajutorul meu”, a spus Bryson într-un interviu. „Eram super trist. Nu am vrut să-mi pierd cel mai bun prieten"

Mama băiatului a postat o fotografie cu acesta şi patrupedul său pe o pagină locală de Facebook pentru a contribui la creşterea gradului de conştientizare asupra eforturilor nesperate ale copilului. Postarea a devenit rapid virală.

Băiatul a strâns în final peste 9.000 de dolari din donaţii

După două după-amiezi, Bryson a strâns 400 de dolari, în condiţiile în care “foarte mulţi oameni doar veneau să doneze, nu cumpărau cu adevărat cartonaşele” a povestit Kimberly.

Localnicii s-au strâns cu zecile şi au început să îi lase bani în semn de apreciere, în timp ce alţii au venit să îi lase pur şi simplu alte cartonaşe pentru colecţia cu Pokemon pe care le-ar fi putut pune în vânzare.

"A vândut niște cartonaşe, dar până să observ oamenii deja veneau şi lăsau alte cartonaşe în schimb. A fost un sentiment minunat” a continuat mama.

Ulterior familia a creat o pagină de strângere de fonduri cu scopul de a strânge 800 de dolari, bani necesari costurilor medicale pentru acoperirea taxelor de la vetinar. Nu şi-au putut crede atunci când au văzut că oamenii au donat peste 9.000 de dolari.

Potrivit Independent, angajaţii Pokemon din Bellevue, Washington au sesizat efortul copilului şi i-au trimis un nou pachet cu cărţi rare pentru a-şi recăpăta şi chiar îmbunătăţi propria colecţia.

În final familia a strâns suficienţi bani pentru a-i putea oferi lui Bruce tratamentul, iar acum căţelul este înapoi în cea mai bună formă.

“Va face multe vizite pentru vaccin, dar este bine, e uimitor” a mai spus mama.

“Sunt foarte ferici!” a adăugat copilul de 8 ani.

Familia a menţionat că restul sumei pe care au reuşit să o strângă va merge la alte familii care nu îşi pot permite taxele de veterinar. De asemenea, o parte din bani a fost deja donată unui adăpost local pentru animale.

„Într-un milion de ani nu am fi crezut că ceva ce a făcut copilul nostru de opt ani într-o comunitate mică ar avea un astfel de impact”, a spus familia. „A fost cu adevărat incredibil”.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Un băieţel de 8 ani şi-a vândut cartonaşele cu Pokemon pentru a-și salva cățelușul bolnav, în SUA: "Nu am vrut să-mi pierd cel mai bun prieten"

Breaking News

Vremea se schimbă radical

Vremea se schimbă radical