Antena Meniu Search
x

Un băieţel de doar cinci ani a murit de Covid, în Georgia: „Iubea pe toată lumea. Era perfect”

Un băieţel de doar cinci ani a murit de Covid, în timp ce cazurile cresc la nivel național, în Georgia, Statele Unite.

de Monica Palade

la 22.07.2021, 23:00

Un băieţel de doar cinci ani a murit de Covid, în Georgia: „Iubea pe toată lumea. Era perfect”

„Iubea pe toată lumea. Nu a întâlniti niciodată un străin”, a povestit naşa de botez a lui Wyatt Gibson. Viaţa micuţului a fost oprită brusc din cauza Covid-19, după ce cazurile au crescut din nou în ţară.

Băieţelul adora supereroii atât de mult încât purta mereu o pelerină. Wyatt iubea caii, câinii, copacii, florile şi orice altceva care l-ar fi ţinut afară. Adora să se joace cu Lego, cuburi, lucruri care îl lăsau să construiască. Pentru Wyatt, totul era nostim, chiar şi drumurile la supermarket.

Într-un video, Wyatt cântă la o chitară de jucărie și poartă cizme de cowboy, răsucindu-se în iarbă și cântând: „Vă iubesc copaci și păsări, iubesc măgarii și câinii”. Acum familia plânge pierderea micuţului care „aducea bucurie în orice”. „Iubea pe toată lumea. Vreau să spun că nu a cunoscut niciodată un străin. Totul era nostim. Nu conta ce era. Era cel mai bun prieten al fiului meu. Era perfect. Era absolut perfect”, a mai povestit Amanda Summey, naşa copilului.

Cu inima zdobită de durere

Pe acelaşi subiect

Wyatt a murit în braţele mamei sale, vineri, într-un spital de copii, după ce s-a îmbolnăvit de coronavirus şi a suferit un infarct. „Am fost atât de atenți în tot acest timp ca să ne prindă acum? A luptat pentru viața sa. Mama lui, în picioare timp de 4 zile, nu a plecat nicio clipă de lîngă el şi îl încuraja să se mişte şi să lupte. Îl implora să rămână. Tatăl său, stâlpul familiei, care a prins acum la rândul său Covid, stătea într-o îngrijorare tăcută, fără să-i vină să creadă ce vede”, a povestit Andrea Mitchell, bunica maternă a copilului.

Mitchell mai spune că Wyatt avea „toată viaţa înainte” şi să devină ceea ce îşi dorea să fie. Orice ar fi putut aduce în lumea asta de acum, a dispărut”.

Varianta Delta reprezintă acum peste 83% din cazurile Covid-19, arată Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, iar experții medicali avertizează că populațiile nevaccinate, inclusiv copiii mici, se numără printre cei mai vulnerabili oameni.

Vaccinurile Covid-19 au fost autorizate în regim de urgență numai pentru persoanele cu vârsta de 12 ani și peste 12 ani, în SUA. Începând de joi, mai mult de 4 milioane de copii au fost diagnosticați cu Covid-19, aproximativ 14,2 la sută din toate cazurile, potrivit Academiei Americane de Pediatrie. Aproape 340 de copii cu vârsta de 17 ani și mai mici au murit din cauza Covid-19, potrivit ultimelor date de la CDC, deși complicațiile grave la copii rămân foarte rare.

O familie neconsolată

Mitchell și Summey l-au descris pe Wyatt ca fiind sănătos înainte să se îmbolnăvească de coronavirus. „Era atât de sănătos și fericit”, a spus Summey. "Vreau să spun, a avut mici excepţii ici și colo, dar nimic grav. Doar l-a apucat și l-a luat. E o nebunie."

Summey a spus că familia are inima frântă. "Tot spun că sunt doar cochilii a ceea ce au fost cândva ființe umane. Parcă sufletul lor a dispărut", a mai spus ea.

Mitchell a declarat că „tot ce știm este că a rămas o lumină puternică” și că Wyatt „a lăsat curcubee peste tot, pentru ca noi să le vedem. A fost atât de multă viață la acest băiat de 5 ani. Atâta bucurie. Deci poate că nu ne va lipsi cantitatea de viață. Doar calitatea sa. A fost pură fericire", a mai spus bunica.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un băieţel de doar cinci ani a murit de Covid, în Georgia: „Iubea pe toată lumea. Era perfect”