Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un băieţel de doi ani doarme în fiecare noapte cu tricoul tatălui în braţe, aşteptându-l să iasă din închisoare, în Anglia: „Când sună telefonul, el spune «tată-tată»"

Imagine emoţionantă: un băieţel de doar doi ani îmbrăţişează tricoul tatălui său, aflat în închisoare. Mama spune că cel mic face asta în fiecare noapte, aşteptând ziua când acesta va fi eliberat.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 09.06.2021, 22:45

Emma Fox, în vârstă de 35 de ani, din Billericay, își face griji că relația specială pe care soțul ei, Kevin Hutchinson, o are cu fiul său Riley ar putea fi afectată în următorii ani, dacă bărbatul nu va ieşi din închisoare.

Kevin Hutchinson, în vârstă de 35 de ani, a fost condamnat la șase ani de detenție pentru implicarea în jefuirea unui taximetrist din Essex, în septembrie anul trecut. Gestul său l-a lăsat pe băieţel să crească fără el, doar în grija mamei. Partenera lui, Emma, a declarat că tatăl a pierdut momente foarte importante alături de Riley, care împlineşte doi ani în luna iulie.

Mama: „Când sună telefonul, el spune «tată-tată»"

Bărbatul a fost arestat preventiv imediat după incident și se confruntă cu încă trei ani la închisoarea Highpoint, în Suffolk, înainte de a fi eligibil pentru eliberarea condiţionată.

„Nu este mult timp în esenţa lucrurilor, dar când stai şi te gândeşti, trei ani pentru fiul meu, fără prezenţa tatălui său, este mult timp. Când Kevin a plecat în acea zi, [Riley] nici nu mergea și acum merge, mâncă mâncare solidă, râde și începe să spună primele sale cuvinte - a ratat toate acestea” a spus mama.

De asemenea, contextul pandemic nu i-a permis Emmei să îl viziteze pe Kevin, alături de cel mic, în închisoare şi îşi face griji că legătura lor strânsă s-ar putea rupe iremediabil de-a lungul anilor în care nu îl va putea avea aproape.

„A-l duce să-l vadă pentru prima dată pe tatăl său va fi foarte greu. Nu știu dacă va dori să meargă la el sau dacă o să-l mai recunoască”, a adăugat Emma.

Tatăl poate deţine un telefon în celula sa, fapt pentru care sună acasă de mai multe ori pe zi, iar Riley recunoaşte imediat cine este.

„Când sună telefonul, el spune «tată-tată». Și avem poze prin casă, lângă pat, avem tricoul lui și el îl îmbrăţişează şi doarme cu el în fiecare seară. Așa că știe cine este tatăl lui, dar cred că timpul îl va costa această relaţie apropiată”.

Traume scăldate în băutură

Emma, care a început o relație cu Kevin Hutchinson în urmă cu trei ani, a explicat că partenerul ei a intrat într-un anturaj negativ în perioada în care a dus o luptă grea inclusiv cu sănătatea mintală. A fost alcoolic o mare parte din viața sa, dar timpul petrecut în închisoare l-a obligat să rămână sobru. Astfel, mama este disperată să se asigure că, pe măsură ce creşte, Riley înțelege că tatăl său avea nevoie de ajutor și nu era o persoană cu totul rea.

„A purta această conversaţie cu un copil mic nu va fi cel mai ușor lucru pentru mine. Nu toți cei din închisoare sunt răi, unii dintre ei sunt doar pierduți și când cad în dependență fac lucruri pe care nu le-ar face în mod normal. Și dacă oameni ca Kevin ar primi ajutorul înainte să ajungă în acest punct, ei nu ar mai fi acolo, știu asta. Kevin s-a pierdut pe drum”, a recunoscut ea.

Tatăl bărbatului a murit când el avea vârsta de 21 de ani, lucru despre care soţia lui spune că l-a distrus complet, fiind motiv pentru care a început inclusiv să bea. Ulterior a ajuns să se împrietenească cu persoane nepotrivite şi să dea curs anumitor infracţiune mărunte. Anul trecut însă a fost implicat în mai mult decât „infracţiuni mărunte”.

„La dezalcoolizare ne-au spus că nu au ce să facă cu el. El chiar a încercat să ceară ajutor, dar nu l-au ajutat” a mai spus tânăra mamă, menţionând că o asistentă medicală i-a explicat că nu poate fi ajutat până când nu renunţă la băutură, lucru pe care ea l-a considerat complet eronat. "Cum poate un alcoolic să rămână sobru dacă ajunge să bea din cauza problemelor de sănătate mintală? El a folosit alcoolul pentru a şterge traumele, durerile din inimă, stresul. Este o victimă - știu că a greșit, dar este o victimă prin faptul că nu a avut ajutorul pentru care a cerșit și a strigat. El are cea mai mare inimă. Nu și-a văzut fiul din septembrie, când a fost arestat. Tot ce vrea să facă este să-și vadă fiul, dar nici măcar nu poate face asta în acest moment”

Emma a spus că, din cauza pandemiei, o mare parte din serviciile de consiliere și alte servicii de reabilitare disponibile pentru Hutchinson în închisoare au fost oprite.

„E la telefon, așa, atât de deprimat. Cere să fie văzut de medici, dar programările continuă să fie anulate. Nu i-au mai dat medicamentele obişnuite, i-au oferit alt tratament. Nu există stabilitate. Trebuie să existe o mai mare conștientizare pentru persoanele cu probleme de sănătate mintală, deoarece jumătate din populația penitenciarului are probleme de sănătate mintală - cred că dacă jumătate din acestea ar fi corectate de poliție sau de NHS, închisorile nu ar fi supraaglomerate”, a punctat femeia.

Seara care a schimbat totul

Referindu-se la incidentul din septembrie, Emma a spus că ea și Hutchinson au avut de multe ori probleme din cauza derapajelor sale la băutură, motiv pentru care nu a fost surprinsă să audă despre jaf, în data de 12 septembrie. Totuşi, când a primit un telefon de la poliție, a știut că era grav.

Potrivit Basildon Yellow Advertiser, tatăl și un alt bărbat au intrat într-un taxi în Wickford înainte ca șoferul să fie sugrumat cu un cablu de încărcare și telefonul să fie furat. Emma a declarat că partenerul ei a susținut că a băut o sticlă de whisky, cidru și alt alcool, înainte de a urca în taxi și că nu își amintește prea multe din acea seară.

Familia îl aşteaptă acasă

Kevin împreună cu prietenul său au fost condamnați pe 9 februarie la Curtea de la Basildon Crown.

„Acum este o persoană diferită de când nu mai bea. A spus chiar că se simte el însuşi, pentru prima dată după mult timp. Îşi recapătă încrederea” a spus Emma.

Femeia spune că acum este important ca el să „demonstreze că nu mai este o amenințare pentru public” înainte de a putea fi mutat în categoria D, când va putea în cele din urmă să solicite eliberarea de o zi pentru a-și vedea familia, a adăugat ea.

„Sprijinul vital pentru deținuți a continuat pe tot parcursul pandemiei și mai multe programe de sănătate sunt reluate pe măsură ce restricțiile se ușurează” a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Justiției

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un băieţel de doi ani doarme în fiecare noapte cu tricoul tatălui în braţe, aşteptându-l să iasă din închisoare, în Anglia: „Când sună telefonul, el spune «tată-tată»"