Antena Meniu Search
x

Galerie foto "Zbor lin, dulce înger!”. Fetiţa cu boala lui "Benjamin Button" a murit după 15 ani de luptă cu afecţiunea extrem de rară

Vedeta YouTube Adalia Rose a murit după mai bine de 15 ani în care a luptat cu o progeria, o boală rară care îi făcea corpul să îmbătrânească într-un mod mai rapid. Videoclipurile postate de fetiţa-minune au inspirat lumea întreagă, sute de mii de oameni lăsându-i comentarii de apreciere pentru modul în care a reuşit de fiecare dată să-şi mascheze greutăţile cu un zâmbet.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 15.01.2022, 12:13

Tânăra vedetă americană care făcea sute de mii de vizualizări pe Youtube, Adalia Rose, a murit în urma unei afecţiuni extrem de rare asemănate cu personajul Benjamin Button, o boală care face ca organismul să îmbătrânească mult mai rapid. Adalia, în vârstă de 15 ani, a devenit o senzaţie pe internet după ce şi-a expus povestea de viaţă şi a continuat să îşi filmeze progresul, lupta cu boala, dar şi pasiunile ei pentru modă, machiaj etc. şi să posteze totul online.

Familia Adaliei Rose a făcut anunţul pe reţelele de socializare

Progeria este o afecţiune extrem de rară prin care corpul unei persoane îmbătrâneşte mult mai repede decât ar trebui. Astfel, Adalia arăta mult mai înaintată vârstă în ciuda vârstei sale fragede. Adolescenta ar fi murit pe data de 12 ianuarie, familia făcând anunţul public pe reţelele de socializare alături de textul „nu mai doare”.

Într-o postare pe Facebook prin contul Ryan Natalia Pallante, familia a spus: „Pe 12 ianuarie 2022, la 19:00, Adalia Rose Williams a fost eliberată din această lume. A intrat în această lume liniştită şi a plecat în linişte, dar viaţa ei este mult mai mult decât atât. A atins milioane de oameni şi a lăsat o amprentă uriaşă asupra toţi celor care au cunoscut-o. Nu mai doare şi acum dansează pe toată muzica pe care o iubește. Mi-aș dori foarte mult să nu fie aceasta realitatea noastră, dar, din păcate, este. Vrem să le mulțumim tuturor celor care au iubit-o și au susținut-o. Mulțumesc tuturor medicilor și asistentelor ei care au lucrat atâţia ani pentru a o menține sănătoasă. Familia ar dori acum să jelească această pierdere uriaşă în privat”

Pe acelaşi subiect

Adalia se lupta cu această afecțiune rară de când s-a născut. Progeria nu numai că a îmbătrânit-o, dar i-a cauzat şi probleme cu creșterea, vocea și articulațiile. Personalitatea ei plină de viață expusă pe YouTube i-a adus peste 170 de milioane de vizualizări pe platforma de partajare a videoclipurilor în 2018. Milioane de oameni i-au lăsat comentarii de-a lungul anilor şi au apreciat bucuria prin care trece cu vederea orice greutate.

Adalia şi-ar fi dorit să arate ca ceilalţi copii, dar n-a încetat nicio clipă să se bucure de viaţă aşa cum era ea

Doar 500 de oameni din lume suferă de această afecțiune, boala având o speranță de viață de doar 13 ani. Vorbind despre asta în 2018, mama ei Natalia Pallante, a spus în cadrul unui interviu: „Ea se vede diferită. Uneori, sunt zile în care spune: «Mi-aș dori să fiu mai înaltă, mi-aș dori să am păr, mi-aș dori să arăt ca toți ceilalți, mi-aș dori să pot face ceea ce toți ceilalți pot face»”

Adalia a fost, de asemenea, extrem de populară pe Facebook, milioane de fani lăsându-i mesaje pozitive şi o lăudau pentru faptul că era o inspiraţie pentru toţi copiii din întreaga lume.

„Fanii îi spun lucruri bune tot timpul, că e atât de drăguţă, că o iubesc, că e frumoasă, că adoră dansurile şi videoclipurile ei. Comentează constant despre cum îi inspiră şi despre cum nu lasă nimic să o oprească şi au dreptate. Iar ei îi plac aceste comentarii”, a adăugat mama ei, Natalia.

De când familia a postat anunţul privind trecerea Adaliei în nefiinţă, sute de mii de oameni au lăsat comentarii pentru a transmite comentarii şi pentru a-i aduce omagii fetei.

„Îmi pare foarte rău pentru Natalia și Ryan. Adalia a trăit viața la maxim în fiecare zi. Ea a atins atât de multe inimi prin videoclipurile ei și ne-a învățat pe toți să nu luăm nimic de bun. Zboară lin, dulce înger!”

„A fost o persoană specială transmiţând bucurie oamenilor de pe toată planeta. Va fi mereu alături de noi”, au scris oamenii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Mapamond » "Zbor lin, dulce înger!”. Fetiţa cu boala lui "Benjamin Button" a murit după 15 ani de luptă cu afecţiunea extrem de rară