Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un bărbat a devenit erou, după ce a salvat o fetiţă de la înec, în urma unui accident în lanţ de pe un pod din Maryland

Gest uluitor făcut de un bărbat, care a salvat o fetiţă de la înec, după ce a căzut în apă în urma unui cumplit accident în lanţ petrecut pe un pod în Maryland.

de Monica Palade

la 05.05.2021, 12:00

În urma impactului, fetiţa de aproape doi ani a căzut într-un golf, duminică. Datorită gestului eroic făcut de bărbat, copila îşi va reveni total. Opt persoane au ajuns la spital, după accidentul în lanţ de pe podul Route 90, însă, mai tâziu au fost externate, a confirmat pentru CNN, Ryan Whittington, un pompier şi medic la Ocean City Fire Department.

Whittington a mai spus că bărbatul care a salvat-o pe micuţă a ales să rămână necunoscut, din acest motiv departamentul de pompieri îl numesc „eroul umil”. În plus, pe lângă faptul că şi-a riscat viaţa, bărbatul fusese şi el implicat în accident şi putea fi la rândul său rănit.

Un erou umil

„A sărit în apă. A salvat copilul în vârstă de 23 de luni. Nu există nicio îndoială că dacă nu ar fi făcut asta, aveam alt titlu pentru poveste”, a mai spus Whittington, care a ţinut să precizeze că apa din acea zonă are o adâncime de aproximativ 5 metri, iar saltul a fost mai mare de 25 de metri.

Pe acelaşi subiect

În final, cei doi au fost salvaţi la rândul lor de oameni aflaţi pe o barcă.

Unitățile de pompieri și poliție au fost trimise pe pod în jurul orei 14.45, duminică, se arată în comunicatul Departamentului de Pompieri Ocean City. Autoritățile au găsit un vehicul pe jumătate deasupra balustradei și mai multe persoane rănite.

Rob Korb, membru pe viață al Departamentului de Pompieri Ocean City și adjunct al mareșalului de pompieri din județul Worcester, a declarat pentru CNN că a aflat de incident în timp ce era liber.

Putea avea un sfârşit dramatic

"Adevăratul erou în această situație este bunul samaritean care a sărit pentru a salva copilul. Aș vrea să-i dau mâna sau să-i cumpăr o bere sau ambele într-o zi", a spus Korb.

Pompierii au reușit să securizeze vehiculul cu instrumente de salvare, iar paramedicii au tratat mai mulți pacienți, a declarat pompierii în comunicat.

Șapte persoane au fost duse la spitalele locale în timp ce copilul a fost transportat la Spitalul de Copii Johns Hopkins, a mai spus departamentul.

Autoritățile investighează acum cauza accidentului, au declarat pompierii. "Pentru tragedia pe care o vedeți acolo, rezultatul a fost cu adevărat unul de succes", a spus Whittington. "A fost o zi foarte norocoasă pentru o mulțime de oameni care au suferit leziuni traumatice."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un bărbat a devenit erou, după ce a salvat o fetiţă de la înec, în urma unui accident în lanţ de pe un pod din Maryland