Galerie foto

Un bărbat a devenit erou, după ce a salvat o fetiţă de la înec, în urma unui accident în lanţ de pe un pod din Maryland

De Monica Palade.
Publicat: 05.05.2021, 12:00.
Actualizat: 05.05.2021, 12:00

Gest uluitor făcut de un bărbat, care a salvat o fetiţă de la înec, după ce a căzut în apă în urma unui cumplit accident în lanţ petrecut pe un pod în Maryland.

Un bărbat a devenit erou, după ce a salvat o fetiţă de la înec, în urma unui accident în lanţ de pe un pod din Maryland

captura video CNN

În urma impactului, fetiţa de aproape doi ani a căzut într-un golf, duminică. Datorită gestului eroic făcut de bărbat, copila îşi va reveni total. Opt persoane au ajuns la spital, după accidentul în lanţ de pe podul Route 90, însă, mai tâziu au fost externate, a confirmat pentru CNN, Ryan Whittington, un pompier şi medic la Ocean City Fire Department.

Whittington a mai spus că bărbatul care a salvat-o pe micuţă a ales să rămână necunoscut, din acest motiv departamentul de pompieri îl numesc „eroul umil”. În plus, pe lângă faptul că şi-a riscat viaţa, bărbatul fusese şi el implicat în accident şi putea fi la rândul său rănit.

Un erou umil

Citește și:

„A sărit în apă. A salvat copilul în vârstă de 23 de luni. Nu există nicio îndoială că dacă nu ar fi făcut asta, aveam alt titlu pentru poveste”, a mai spus Whittington, care a ţinut să precizeze că apa din acea zonă are o adâncime de aproximativ 5 metri, iar saltul a fost mai mare de 25 de metri.

În final, cei doi au fost salvaţi la rândul lor de oameni aflaţi pe o barcă.

Unitățile de pompieri și poliție au fost trimise pe pod în jurul orei 14.45, duminică, se arată în comunicatul Departamentului de Pompieri Ocean City. Autoritățile au găsit un vehicul pe jumătate deasupra balustradei și mai multe persoane rănite.

Rob Korb, membru pe viață al Departamentului de Pompieri Ocean City și adjunct al mareșalului de pompieri din județul Worcester, a declarat pentru CNN că a aflat de incident în timp ce era liber.

Putea avea un sfârşit dramatic

"Adevăratul erou în această situație este bunul samaritean care a sărit pentru a salva copilul. Aș vrea să-i dau mâna sau să-i cumpăr o bere sau ambele într-o zi", a spus Korb.

Pompierii au reușit să securizeze vehiculul cu instrumente de salvare, iar paramedicii au tratat mai mulți pacienți, a declarat pompierii în comunicat.

Șapte persoane au fost duse la spitalele locale în timp ce copilul a fost transportat la Spitalul de Copii Johns Hopkins, a mai spus departamentul.

Autoritățile investighează acum cauza accidentului, au declarat pompierii. "Pentru tragedia pe care o vedeți acolo, rezultatul a fost cu adevărat unul de succes", a spus Whittington. "A fost o zi foarte norocoasă pentru o mulțime de oameni care au suferit leziuni traumatice."

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri
Lanţ uman împotriva şoferilor care au vrut să depăşească pe contrasens, în vama Negru Vodă. "Au fost trimişi în coada coloanei"
1
Fii Observator • pe 02.08 la 22:59

Bun-simţ pe contrasens. Pe şoselele din România, tupeul şi inconştienţa depăşesc răbdarea şoferilor disciplinaţi. O nouă dovadă în acest sens vine de la vama Negru Vodă. Zeci de maşini au ieşit sfidător dintr-o coloană kilometrică direct pe contrasens. Un lanţ uman, format din şoferii care respectau regulile, a spus stop obrăzniciei la volan.