Un bărbat din Texas a fost ucis de albine, în timp ce tundea iarba

De Monica Palade.
Publicat: 30.04.2021, 16:04.
Actualizat: 30.04.2021, 16:04

Moarte cumplită pentru un bărbat de 70 de ani din Texas, care îşi tundea iarba. Bătrânul a fost atacat de un roi de albine africanizate, cunoscute şi sub denumirea de albine ucigaşe, în curtea casei sale din Breckenridge.

Un bărbat din Texas a fost ucis de albine, în timp ce tundea iarba

Facebook/Breckenridge Fire Department

Departamentul de pompieri din Breckenridge a postat un mesaj pe Facebook în care precizează că atunci când salvatorii au ajuns la faţa locului, alături de polițiști, au descoperit că albinele erau foarte agresive.

Medicii spun că bărbatul fusese înțepat de foarte multe ori și a intrat în stop cardio-respirator şi s-a încercat resuscitarea sa la faţa locului.

"S-a încercat tot ce s-a putut pentru a obține un rezultat pozitiv, însă au fost probleme, care s-au transformat într-o tragedie, iar o persoană a murit", se arată în mesajul postat de Departamentul de pompieri din Breckenridge.

Citește și:

N-a mai putut fi salvat

Un pompier a salvat-o pe soția bărbatului atacat, renunțând la echipamentul său de protecţie și îmbrăcând-o pe femeie pentru a o scoate din casă în siguranță. Ulterior, ea a fost transportată la spital pentru tratament.

„Când toţi pacienţii au fost mutaţi din acel loc, poliţiştii şi pompierii au mers din uşă în uşă şi i-a avertizat pe oameni să nu folosească instrumente zgomotoase în afara casei, până când albinele nu vor fi îndepărtate şi calmate”, mai spun pompierii.

Un apicultor local s-a oferit să găsească stupul și să îl îndepărteze.

Bobby Cahisson, director operaţional al companiei Georgia Bee Removal, a declarat pentru CNN că este neobişnuit acest comportament al albinelor în această parte a ţării.

"Coloniile de albine africanizate sunt complet diferite, la fel și felul în care trebuie gestionate. Mai ales când ai de-a face cu astfel de albine, pe care vibrația unei mașini de tuns iarba sau zgomotele puternice le pot face să devină defensive".

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.