Antena Meniu Search
x
LIVE

Un bărbat s-a vaccinat împotriva Covid-19 de 10 ori într-o singură zi, în Noua Zeelandă. Individul ar fi fost plătit pentru a se vaccina

Este anchetă în Noua Zeelandă după ce un bărbat s-ar fi vaccinat împotriva Covid-19 de până la 10 ori într-o singură zi.

De Redactia Observator la 11.12.2021, 12:36
Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Shutterstock

Un bărbat a fost vaccinat împotriva Covid-19 de până la 10 ori într-o singură zi în numele altor persoane, ceea ce a dus la o anchetă a Ministerului Sănătății din Noua Zeelandă. Se crede că bărbatul, care se pare că a fost în mai multe centre de vaccinare, a fost plătit pentru aceste vaccinuri.

Astrid Koornneef, managerul grupului de operațiuni pentru programul de vaccinare Covid-19, a declarat că Ministerul Sănătății a luat la cunoștință acest caz și îl ia foarte în serios.

„Luăm această problemă foarte în serios. Suntem foarte îngrijorați de această situație și colaborăm cu agențiile competente. Dacă știți pe cineva care a primit mai multe doze de vaccin decât cele recomandate, trebuie să solicite consiliere clinică cât mai curând posibil", a spus Astrid Koornneef pentru site-ul de știri Stuff. Ministerul nu a dorit să confirme locul în care a avut loc incidentul.

Bărbatul ar fi fost plătit să se vaccineze

Pe acelaşi subiect

Profesorul Nikki Turner, de la Universitatea Auckland, director medical al Centrului consultativ pentru imunizare, a declarat că nu există date privind siguranța administrării unui număr atât de mare de vaccinuri într-o singură zi.

„Vaccinul Comirnaty, cel pe care îl folosim, este conceput pe baza datelor clinice timpurii care stabilesc cantitatea potrivită pentru a oferi un răspuns imunitar bun. Noi știm că un vaccin cu o doză mare creează mai multe efecte secundare”, a spus profesorul.

Stuff a dezvăluit în octombrie că poliția a fost avertizată că anumite persoane ar putea să își asume identitatea altora și să se vaccineze anti-Covid-19 în numele lor.

„Să-ți asumi identitatea unei alte persoane și să primești un tratament medical este periculos. Acest lucru pune în pericol persoana care primește un vaccin sub o identitate asumată și persoana a cărei fișă medicală va arăta că a fost vaccinată când nu a fost așa", spunea un reprezentant al Ministerului Sănătății.

Autoritățile din Noua Zeelandă consideră că înăsprirea procesului de vaccinare - cum ar fi solicitarea unui act de identitate cu fotografie - ar reduce în mod disproporționat accesul grupurilor vulnerabile, precum persoanele fără adăpost sau în tranzit, persoanele în vârstă, tinerii, persoanele cu dizabilități. Oamenilor din Noua Zeelandă nu li se cere un act de identitate când se vaccinează.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Un bărbat s-a vaccinat împotriva Covid-19 de 10 ori într-o singură zi, în Noua Zeelandă. Individul ar fi fost plătit pentru a se vaccina