Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un bărbat transgender care a născut doi copii a vorbit despre experienţele traumatice din timpul sarcinii: „Lăsam oamenii să creadă că am burtă de bere ca să nu mă judece”

Un bărbat transgender care a născut doi copii a decis să vorbească despre „traumele” din timpul sarcinilor, recunoscând că obişnuia să lase oamenii să creadă că are burtă de bere ca să nu-l judece. El a subliniat necesitatea unei educaţii mai bune cu privire la perioada de sarcină în cazul persoanelor trans în rândul publicului larg, da rmai ales în ceea ce îi priveşte pe angajaţii în sistemul medical.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 04.06.2021, 18:07

Kayden Coleman, în vârstă de 34 de ani, are împreună cu partenerul său o fetiţă de șapte ani pe nume Azaelia și o fetiţă de 10 luni pe nume Jurnee. Deși este în mod clar un tată mândru, el descrie ambele sarcini ca fiind „foarte tumultuoase”.

Vorbind în cadrul unei emisiuni, avocatul şi educatorul din Houston a detaliat modul în care i s-a greşit sexualitatea, a fost privat de îngrijire şi chiar i s-a oferit posibilitatea unui avort de către medici.

Kayden a început să facă tranziţia de la femeie la bărbat în 2009, dar nu a vrut să facă o intervenție chirurgicală de reconstrucție genitală și și-a păstrat organele reproductive feminine.

În martie 2013, a avut o mastectomie pentru a-și îndepărta sânii și a trebuit să oprească temporar administrarea de testosteron. A fost şocat să descopere la scurt timp că purta de cinci luni sarcina primului său copil pe care l-a şi născut în 2014.

În ianuarie anul trecut, a fost din nou uimit să afle că era din nou însărcinat, așteptând un copil cu iubitul său, Dominique, în vârstă de 30 de ani. Postează cu mândrie fotografii ale celor două fetiţe pe Instagram, dar spune că încă nu şi-a revenit după cele două sarcini pe care le-a considerat a fi extrem de dificile.

„Au fost o mulțime de traume”, a spus el. „Majoritatea au venit din partea medicilor. S-au pus multe întrebări despre identitatea mea, multe greșeli de gen. Mi s-a spus că nu ar trebui să mă aflu în spații în care căutam îngrijire deoarece erau considerate spații pentru femei. Mi s-a oferit un avort de multe ori, ridicol”

Bărbatul şi-a ţinut sarcina ascunsă de ochii lumii

Deoarece majoritatea oamenilor au presupus că stomacul lui este doar gras, el a ratat și unele dintre „avantajele” sarcinii, precum oamenii care îl fac să se simtă special, dar recunoaşte că a fost mai bine ca oamenii să nu ştie adevărul.

„Nu a trebuit să mă plimb cu teamă, îngrijorându-mă că oamenii vor să-mi facă vreun rău”, a spus el. „Au crezut că am o burtă de bere”

Dar, cu înțelepciunea propriilor sale experiențe, el lucrează acum pentru a educa oamenii despre trans și gravide și chiar găzduiește ateliere pe această temă.

„A fi inclusiv implicarea în mai mult decât simpla cunoaștere a terminologiei. Este mai mult decât să ai câțiva prieteni trans. Și este cu siguranță mai mult decât simpla dorință de a fi un aliat”, a spus el pe Instagram. „Este muncă. Educație constantă. Înțelegerea privilegiului tău. Nu este vorba dacă sunteți sau nu de acord cu noi. Nu ne interesează acceptarea sau acordul dvs. Vrem doar echitate și îngrijire sigură, incluzivă”

Asta poate însemna o mulțime de lucruri, inclusiv oferirea de mai multă literatură și resurse pentru persoanele trans însărcinate, utilizarea unui limbaj mai incluziv și oferirea unei protecții mai bune persoanelor transgender atunci când solicită asistență medicală. De asemenea, îngrijirea postnatală este importantă. Kayden a spus că a suferit de depresie postpartum și „gânduri suicidale foarte reale” după nașterea primului său copil.

„Când am aflat că sunt din nou însărcinat, primul lucru pe care l-am gândit pentru mine a fost că nu vreau să mai am o astfel de situație”, a spus el pe Instagram.

Cu toate acestea, sarcina nu a fost deloc rea: „Îmi place să fiu însărcinat, să văd cum îmi creşte burta”

Kayden a descris de asemenea şi decizia de a face tranziţia: „Chiar și crescând ca o fată, mi-am urât pieptul, nu am vrut niciodată să port sutien și știam că, chiar dacă nu aș face tranziția, aș fi vrut să fac o micşorare de sân. Dar nu am avut niciodată o intervenție chirurgicală genitală pentru că este costisitoare, există adesea o mulțime de complicații cu aceasta și poate amorți lucrurile din punct de vedere sexual. Nu m-am speriat niciodată de reacțiile răutăcioase, pentru că la sfârșitul zilei, până când acești oameni îmi vor plăti facturile sau îmi vor pune ei mâncare pe masă, opiniile lor sunt doar opinii. Știam că vreau să fac tranziția în 2007, dar în acel moment nu existau foarte multe resurse și o tranziție între femei și bărbați nu era foarte frecventă. Dacă ai intra pe Google și ai căuta testosteron, ai obține un site web neobișnuit cu sediul în India și a fost greu să găsești lianți. M-am identificat ca fiind lesbiană la acel moment, iar prietena mea nu era în regulă cu tranziţia și a încercat să-mi scoată asta din cap, așa că abia în 2009 am început procesul. A trebuit să încetez să mai iau testosteron cu șase săptămâni înainte de operație și la o lună după ce am renunţat am conceput primul copil. Credeam că doar m-am îngrăşat, dar de fapt creştea un copil în burta mea”

Recunoaşte însă că oamenii nu au fost foarte empatici cu el după ce a născut şi că au jduecat extrem de mult decizia de a deveni tată transgender.

„Când s-a născut Azaelia, au existat o mulțime de oameni care au spus că le este milă de ea și că va crește și va fi confuză. Au spus că ar trebui să fie luată și mi-au spus că sunt un monstru. Dar este important ca oamenii să înțeleagă că avem o autonomie deplină asupra corpurilor noastre și că ar trebui să facem acest lucru după cum ne place. Nu prea avem probleme atunci când suntem cu Azaelia. Oamenii doar văd doi bărbați și un bebeluș, pentru că nu se vede în exterior că am purtat-o în pântece. Cred că mulți oameni cred doar că am întreținut relații sexuale cu o femeie sau am adoptat-o și, când spune că eu sunt tatăl ei nimeni nu pune situaţia la îndoială pentru că am învățat-o să fie mândră de cine este și de unde a venit. Dar au existat o mulțime de obiecții față de sarcinile mele în ceea ce privește latura medicală a lucrurilor. Mi s-a spus că nu aparțin anumitor locuri pentru că nu sunt femeie și mi s-a oferit avortul de mai multe ori decât ar fi fost oferit de personalul medical oricărei alte femei. Cred că este important ca oamenii să înțeleagă că există o mulțime de identități trans, nu suntem toți la fel. Doar pentru că am trecut de la femeie la bărbat nu înseamnă că am dorința să mă întâlnesc cu femeile sau să fiu hiper masculin sau chiar să fiu cis-gen. Nu trebuie să-mi urăsc corpul sau să obiectez părți din el pentru a fi considerat un om adevărat. Sunt suficient de norocos să am un uter funcțional și un sistem reproductiv care îmi permite să port un copil și să creez viață, așa că de ce ar trebui să resping acea parte din mine doar pentru că sunt trans?”, a spus el.

Kayden participă acum la diferite grupuri de comunicare unde vorbeşte despre experienţa sa pentru a-i ajuta pe oameni să înţeleagă şi să accepte că bucuria naşterii unui copil este dreptul oricui, indiferent de genul său.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Un bărbat transgender care a născut doi copii a vorbit despre experienţele traumatice din timpul sarcinii: „Lăsam oamenii să creadă că am burtă de bere ca să nu mă judece”