Antena Meniu Search
x

Foto Un copil a cheltuit peste 16.000 de dolari de pe cardul mamei, în timp ce se juca pe tabletă, în SUA

Surpriză uriaşă pentru o familie din SUA. O mămică a privit cu stupoare extrasul de cont, după ce băieţelul ei a cheltuit peste 16.000 de dolari pentru un joc. Iniţial, femeia a crezut că este vorba de fraudă, după ce a descoperit gaura imensă din contul bancar.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 15.12.2020, 14:22

Valorile tranzacţiilor au fost cuprinse între 1.99 dolari și 99 de dolari
Familia a aflat cu stupoare că băieţelul lor de şase ani a cheltuit peste 16.000 de dolari pentru un joc - Jessica Johnson via Facebook
  • Un copil a cheltuit peste 16.000 de dolari în timp ce se juca
  • Familia a descoperit cu stupoare ce sume de bani fuseseră extrase

Un copil în vârstă de şase ani a făcut o gaură serioasă în bugetul familiei. Acesta a reuşit să cheltuie nu mai puţin de 16.000 de dolari, în timp ce se juca un joc pe tabletă. Incidentul a avut loc în statul Connecticut, din SUA.

Băieţelul ar fi încercat să descarce mai multe elemente extra, pe care jocul le oferea doar contra cost. Nefiind conştient de gravitatea lucrului pe care îl face, cel mic a încărcat factura mai mult decât s-ar fi aşteptat părinţii.

La un moment dat, mama acestuia a constatat cu stupoare că au fost făcute mai multe tranzacţii prin intermediul cardului ei bancar. Femeia a crezut iniţial că este vorba de fraudă şi a început să investigheze problema prea târziu. Mare i-a fost mirarea când a aflat că întreaga sumă fusese de fapt accesată de către cel mic. 

Achiziţii costisitoare

Seria de retrageri a fost făcută timp de mai multe luni, iar valorile au fost cuprinse între 1.99 dolari și 99 de dolari. Chiar dacă femeia lucra de acasă, ea a crezut că băieţelul doar se joacă pe tabletă, aşa că nu a bănuit nimic, potrivit dailystar.co.uk.

Atunci când a luat legătura cu reprezentanţii platformei de unde au fost făcute descărcările, i-a fost spus că trebuia să ştie că aplicaţia are integrată plata cu cardul şi că nu are ce să mai facă, pentru că trecuse deja prea mult timp. Aceștia au adăugat că controalele parentale, parolele și verificările de identitate ar trebui să fie puse în aplicare atunci când dispozitivele sunt configurate.

''Aceste jocuri sunt concepute pentru a fi înşelăciuni și pentru a-i determina pe copii să cumpere lucruri. Ce adulți ar cheltui 100 de dolari pe un cufăr cu monede de aur virtuale?'', a spus mama.

Supărata, femeia i-a atras atenţia copilului, însă inocenţa celui mic şi-a spus din nou cuvântul, acesta afirmând că o să îi dea banii înapoi. Mai în glumă, mai în serios, mama a spus că poate ar trebui să îl lase pe băiat să plătească în rate atunci când o să crească şi o să aibă un loc de muncă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un copil a cheltuit peste 16.000 de dolari de pe cardul mamei, în timp ce se juca pe tabletă, în SUA