Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un elefant sălbatic care a ucis 6 persoane în India, capturat cu ajutorul a 150 de pădurari. Animalul a fost oprit abia după 5 doze de tranchilizant

 Un elefant sălbatic amator de orez şi care a ucis cel puţin şase persoane în sudul Indiei a fost tranchilizat după care a fost dus într-o rezervaţie, a relatat duminică presa locală, informează AFP. Exemplarul mascul cunoscut sub numele Arikomban (''elefantul iubitor de orez'') şi-a făcut un renume internaţional pentru descinderile în magazinele unde se vinde orez sau cereale din statul Kerala (sud), transmite Agerpres.

de Redactia Observator

la 01.05.2023, 12:10

Escapadele sale au fost de asemenea mortale uneori: potrivit presei locale, cel puţin şase persoane şi-au pierdut viaţa după ce au fost călcate în picioare de elefant. Sâmbătă, o echipă formată din 150 de pădurari a prins pahidermul, care s-a împotrivit cu îndârjire. A rezistat chiar şi după cinci doze de tranchilizant, a relatat publicaţia The Indian Express.

Cu picioarele imobilizate şi cu ochii acoperiţi de o pânză, a fost împins în cele din urmă într-un camion cu ajutorul a patru elefanţi ''kumki'' - elefanţi dresaţi pentru prinderea rudelor lor din sălbăticie.

Autoritățile au încercat mai mulți ani să prindă elefantul

Elefantul, a cărui vârstă este estimată la circa 30 de ani, a fost echipat cu un colier GPS şi dus într-o rezervaţie de animale sălbatice. Pădurarii au încercat să-l captureze de mai multe ori. În 2017, Arikomban a fost tranchilizat, dar a reuşit să fugă.

Pe acelaşi subiect

Luna trecută, s-a încercat capturarea animalului cu ajutorul unei porţii artificiale de orez şi cereale, instalată ca să-l atragă, dar un tribunal a ordonat sistarea proiectului, a mai precizat publicaţia.

Potrivit guvernului, în India se află peste 60% din elefanţii sălbatici din Asia. Ultimul recensământ al elefanţilor desfăşurat în 2017 a înregistrat 29.964 de exemplare pe teritoriul ţării. Conflictele între animale cum ar fi elefanţi sau tigri şi oameni s-au înmulţit în ultimii ani în anumite regiuni din India.

Activiştii pentru mediu consideră că este consecinţa expansiunii rapide a aşezărilor umane în preajma pădurilor şi a principalelor rute ale animalelor sălbatice. Anul trecut, autorităţile indiene au împuşcat un tigru supranumit ''mâncătorul de oameni din Champaran'', care a ucis cel puţin nouă persoane în estul ţării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Un elefant sălbatic care a ucis 6 persoane în India, capturat cu ajutorul a 150 de pădurari. Animalul a fost oprit abia după 5 doze de tranchilizant