Antena Meniu Search
x

Un elicopter al unei companii din Moldova, CAPTURAT de talibani! TREI morţi

Un elicopter, care aparține unei companii din Moldova, cu trei cetăţeni moldoveni la bord, a fost capturat de talibani. Incidentul a avut loc, aseară, în Afganistan

Un elicopter, care aparține unei companii din Moldova, cu trei cetăţeni moldoveni la bord, a fost capturat de talibani. Incidentul a avut loc, aseară, în Afganistan

UPDATE 12:07 Autoritățile Republicii Moldova au cerut ajutor Statelor Unite ale Americii și României pentru eliberarea membrilor echipajului elicopterului capturat marți seara, cu 21 de persoane la bord, de către talibani.

UPDATE 8:20 Autoritatea Aeronautică Civilă, citată de Unimedia, a confirmat marţi seara că elicopterul de tip Mi-17-IV, aparţinând companiei moldovene Valan, a aterizat forţat în timp ce efectua o cursă Mazari-Sharif (OAMS) – Camp Shaheen – Maymene la aproximativ 25 de kilometri nord de Maymene.Potrivit Unimedia, motivele care i-au determinat pe piloţi să aterizeze erau necunoscute. Trei persoane au murit, iar 16 au fost luate prizoniere.

Contactaţi de Unimedia, reprezentanţii companiei nu au dorit să comenteze.

Ministerul moldovean de Externe a dat instrucţiuni Misiunii permanente a Republicii Moldova la ONU să obţină de la Misiunea ONU de Menţinerea Păcii în Afganistan informaţii despre cei trei cetăţeni moldoveni, membri ai echipajului elicopterului capturat, a anunţat într-un mesaj postat pe Facebook Ana Taban, o purtătoare de cuvânt a ministerului, potrivit Unimedia.

______________________________________

Incidentul s-a produs în regiunea Faryab, din Afganistan, controlată de talibani. Presa străină scrie că 16 persoane au fost luate ostatice, iar alte trei au fost ucise.

Potrivit autorităţilor, cetăţenii moldoveni capturaţi în Afganistaţi sunt în viaţă. Se negociază eliberarea acestora.

Aparatul de zbor care aparţinea unei companii private din Moldova participa la misiuni de pacificare în Afganistan sub egida ONU, scrie Publika.md.

"A fost doborât sau a fost nevoit să facă o aterizare forţată în Afganistan. Este un elicopter, care asigură transportarea persoanelor sub mandatul Organizaţiei Naţiunilor Unite în Afganistan", a spus ministrul moldovean de Interne, Oleg Balan.

Ministrul a mai declarat că printre membrii echipajului se numără trei cetățeni moldoveni. Doi dintre aceştia sunt piloţi, iar cel de-al treilea este inginer.

"Unul dintre piloţi a reuşit să anunţe compania că au fost forţaţi să aterizeze şi din primele informaţii că au nimerit în plen la opoziţia afganeză", a mai spus Balan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Un elicopter al unei companii din Moldova, CAPTURAT de talibani! TREI morţi