Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Un imigrant sirian a semănat teroare într-un oraş din Germania: 31 de oameni răniţi, iar doi copii se luptă pentru vieţile lor. Bărbatul a fost arestat

Un şir de atacuri sângeroase a îngrozit oraşul Essen, din estul Germaniei. Un imigrant sirian a incendiat două clădiri şi a intrat cu maşina într-un magazin, înainte de a fi arestat de poliţişti. 31 de oameni au fost răniţi, iar doi copii se luptă pentru vieţile lor. 

de Redactia Observator

la 29.09.2024 , 20:18

Acesta este momentul în care migrantul sirian, aflat la volanul unei dube, loveşte cu violenţă un magazin alimentar. Imaginile au fost filmate de localnici, care au documentat cursa nebună şi atacurile violente din oraş. Bărbatul de 41 de ani a fost filmat şi în timp ce intra într-un alt magazin, cu o macetă în mână, ca să îi ameninţe pe angajaţi. 

Bărbatul a fost arestat 

Înainte de asta, el a incendiat două clădiri. Pe social media circulă fotografii cu acţiunile disperate de salvare. Un copil atârnă periculos în aer, în timp ce mama lui încearcă să îl predea unui vecin urcat pe o scară. 

Vezi și

"Erau multe persoane în clădire şi nu puteau ieşi. Multe persoane erau la ferestre şi cereau ajutor, fumul ieşea din clădire şi din uşile şi ferestrele apartamentelor. Vecinii încercaseră deja să ajute oamenii să iasă, cu scări, dar acestea erau prea scurte", a declarat Christian Schmucker, pompier. 

Pe acelaşi subiect

140 de salvatori au intervenit la cele două clădiri cuprinse de flăcări. Zeci de oameni au fost transportaţi la spital, după ce au inhalat fum. În acest timp, sirianul a fost încolţit de mai multe persoane într-o curte. Martorii au filmat scene de groază, în care trecătorii au aruncat cu diverse obiecte ca să îl ţină la distanţă. 

Intervenţia oamenilor a fost lăudată de poliţişti. "Persoanele implicate s-au purtat cum trebuie: pe de o parte, s-au protejat, dar au păstrat şi o distanţă între ei şi agresor. Acum, trebuie să aflăm dacă acest bărbat era cunoscut de către poliţie, poate era deja cunoscut pentru agresivitatea lui", a declarat Rainer Wendt, şef sindicat poliţie

Anchetatorii au exclus varianta unui act terorist. Presa scrie că sirianul se despărţise de soţie şi a dat foc blocurilor pentru că acolo locuiau fosta lui parteneră şi tatăl acesteia.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi poliță facultativă de asigurare a locuinței?
Observator » Ştiri externe » Un imigrant sirian a semănat teroare într-un oraş din Germania: 31 de oameni răniţi, iar doi copii se luptă pentru vieţile lor. Bărbatul a fost arestat