Antena Meniu Search
x

Un israelian de 75 de ani, cu probleme de sănătate, a făcut infarct şi a murit la câteva ore de la vaccinarea anti-covid

Un bărbat în vârstă de 75 de ani din nordul Israelului a murit în urma unui infarct făcut la aproximativ două ore după ce a fost vaccinat împotriva noului coronavirus, a anunțat Ministerul Sănătății din Israel.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 28.12.2020, 15:50

Un bărbat de 75 de ani din Israel a murit după un infarct făcut la câteva ore de la vaccinarea împotriva Covid-19
Un bărbat de 75 de ani din Israel a murit după un infarct făcut la câteva ore de la vaccinarea împotriva Covid-19 - Profimedia Images

Bărbatul avea condiții preexistente și suferise mai multe atacuri de cord în trecut, a precizat ministerul.

Directorul general al Ministerului Sănătății, Chezy Levy, a anunțat că a lansat o anchetă în legătură cu incidentul

”Împărtășim durerea familiei”, a spus Chezy Levy, într-un comunicat, citat de Jerusalem Post.

Bărbatul avea un istoric de atacuri de cord

Bărbatul a fost vaccinat în jurul orei 8:30 și a rămas în clinică, conform procedurii, pentru o scurtă perioadă de timp, pentru a se vedea dacă sunt efecte secundare. Pentru că bărbatul se simțea bine, el a fost trimis acasă.

Chezy Levy a declarat că primele concluzii arată că nu există o legătură între moartea bărbatului și vaccinare.

Trebuie reamintit că atunci când Pfizer și-a prezentat datele de siguranță la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente, la începutul lunii decembrie, s-a constatat că doi participanți la studiu au murit după ce au primit vaccinul. Unul dintre decedați a fost imunocompromis, ceea ce înseamnă că apărarea imună a persoanei era scăzută. 

La acea vreme, Asociația Midaat din Israel a comentat acest raport al deceselor, explicând că, atunci când vaccinurile sunt administrate populației cu risc, „pot exista cazuri nefericite”

”Nu ar trebui să punem la îndoială siguranța vaccinului, ci să salutăm transparența companiilor farmaceutice în procesul de aprobare a medicamentelor”, se arată atunci în comunicatul Asociației Midaat din Israel.

Asociația a menționat că în cadrul unor procese mari în care sunt implicați zeci de mii de oameni, decesul poate avea loc fără nicio legătură cu procesul, dar că marile companii precum Pfizer sunt obligate să raporteze aceste decese.

„Conform datelor publicate, șase dintre participanții la experiment au murit, dintre care doi au primit vaccinul și patru din grupul de control”, a spus dr. Uri Lerner, directorul științific pentru Midaat. 

„După o examinare aprofundată, nu s-a găsit nicio legătură între experiment și cauza morții”.

Cele mai frecvente reacții la vaccinurile Pfizer și Moderna

Teoriile conspirației în ceea ce privește efectele secundare și pericolele pretinse ale vaccinurilor recent lansate împotriva coronavirusului s-au răspândit rapid pe toate rețelele sociale.

Principalele reacții adverse raportate până acum după testele la vaccinurile Pfizer și Moderna au fost durerea, umflarea și roșeața la locul injectării, dar și frisoanele, oboseala și cefaleea, în general, însă aceste efecte au durat de obicei doar cel mult câteva zile.

Israelul vaccinează personalul medical, persoanele cu vârsta peste 60 de ani și cei cu boli cronice și speră să înceapă vaccinarea profesorilor și a personalului școlii mai târziu în această săptămână.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Un israelian de 75 de ani, cu probleme de sănătate, a făcut infarct şi a murit la câteva ore de la vaccinarea anti-covid