Antena Meniu Search
x

Un milionar chinez a dat Bacul de 27 de ori. Bărbatul de 56 de ani vrea să fie admis la o universitate prestigioasă

Deşi are 56 de ani şi o afacere de succes, un chinez s-a numărat printre milioanele de candidaţi care au susţinut examenul Gaokao (echivalentul Bacalaureatului), fiind la a 27-a încercare, scrie AFP.  

de Redactia Observator

la 07.06.2023, 09:46

Un milionar chinez a dat Bacul de 27 de ori. Bărbatul de 56 de ani vrea să fie admis la o universitate prestigioasă
Un milionar chinez a dat Bacul de 27 de ori. Bărbatul de 56 de ani vrea să fie admis la o universitate prestigioasă - Twitter

Liang Shi și-a început cariera cu o poziţie umilă într-o fabrică, iar încetul cu încetul şi-a fondat propria companie de materiale de construcţii, astăzi numărându-se printre milionarii Chinei. Dar deşi are o afacere de suces, Shi a fost întotdeauna mâhnit de faptul că nu a reuşit să obţină o notă suficient de mare la examenul Gaokao pentru a fi admis la universitate. Dar nu s-a dat bătut.  

„Este frustrant să mă gândesc că nu am reușit să merg la universitate”, a declarat Liang pentru AFP „Îmi doream cu adevărat să merg acolo și să devin un intelectual”. 

Pentru a fi sigur că anul acesta va promova examenul cu o notă mare, milionarul chinez se laudă că a dus o „viață de călugăr” timp de câteva luni. S-a trezit devreme în fiecare zi și a învăţat câte 12 ore pe zi. 

Fără alcool şi mah-jong

Prima dată a dat examenul în 1983, la vârsta de 16 ani. Apoi, timp de 10 ani şi-a încercat din nou şi din nou norocul, sperând că va obţine o notă care să-i asigure intrarea la facultate. În 2001 a încercat din nou, după ce restricţiile pivind accesul la Gaokao au fost ridicate.  

Nici măcar măsurile anti-Covid nu l-au descurajat. “Nimeni întreg la cap nu și-ar petrece zeci de ani învățând pentru gaokao doar pentru publicitate”, le-a răspuns el celor care îl acuză că tot efortul său este un truc pentru a-şi atrage faima în online. 

Pentru a-şi vedea visul împlinit, Liang Shi a glumit că a renunţat la alcool şi la jocul de mah-jong, în timp ce se pregătea pentru examen. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Un milionar chinez a dat Bacul de 27 de ori. Bărbatul de 56 de ani vrea să fie admis la o universitate prestigioasă