Antena Meniu Search
x

Video Un nor toxic uriaş străbate Ucraina, după ce ruşii au aruncat în aer rezervorul de acid azotic din Severodoneţk. "Război cu civilii"

Este ziua 98 a războiului din Ucraina. Ar fi trebuit să fie şi ziua în care Vladimir Putin anunţă că a cucerit regiunea Luhansk. Armata ucraineană i-a stricat însă planurile şi încă rezistă pe frontul de Est. În oraşul Severodoneţk, ruşii au aruncat în aer un rezervor de acid azotic. Localnicii au fost sfătuiţi să se ascundă în adăposturi şi să poarte măşti, dacă trebuie neapărat să iasă pe stradă. 

de Redactia Observator

la 01.06.2022, 21:25

Vezi și

Acidul azotic s-a răspândit în aer după ce bombele ruşilor au luat la ţintă un combinat chimic din Severodoneţk. Un uriaş nor roşiatic s-a ridicat rapid deasupra localităţii. Oficialii locali au cerut populației să stea în adăposturile antiaeriene, pentru că vaporii emanați de rezervorul de acid sunt toxici. 

Rezervor cu acid azotic, atacat de ruşi la Severodoneţk

Ruşii atacă prin orice mijloace ultima redută, care îi împiedică să proclame cucerirea regiunii separatiste Luhansk. Putin şi-ar fi dorit să proclame victoria azi, numai că militarii ucraineni încă îi ţin piept. Volodimir Zelenski spune că o sută de soldaţi mor zilnic pe frontul din Est. "Aceşti oameni (militarii ruşi, n.r.) sunt criminali. Nu este un război dus pe front, este un război cu civilii, în urma cărora loclităţi, oraşe, vieţi întregi sunt distruse", spune un ucrainean. "Să vă spun drept, nu îmi vine să cred că trăiesc într-un buncăr, la vârsta mea, ca un om fără adăpost"

Sute de copii ucişi în războiul Rusia - Ucraina

Pe acelaşi subiect

Chiar azi, de Ziua Internaţioanală a Copilului, UNICEF a anunţat că, în cele aproape 100 de zile de război, 262 de copii au fost ucişi şi aproape 500 răniţi. Mai bine de 5 milioane au fost afectaţi de invazia ruşilor. Kira are 9 ani, şi-a tăiat părul şi l-a vândut pentru a strânge bani ca să ajute armata. Într-un interviu acordat jurnaliștilor din Kiev, Olena Zelenska, soția președintelui ucrainean, spune că invazia și armele sunt singurele subiecte despre care vorbesc şi copiii ei: "Cu fiica mea este mai ușor, este deja adult. Cu fiul meu este ceva mai diferit, este un politolog care crește, știe totul, ne dă sfaturi militare, ce arme ar trebui să cumpere țara".  

Joe Biden trimite rachete avansate în Ucraina

Preşedintele Joe Biden a promis că Statele Unite ale Americii vor oferi Ucrainei sisteme de rachete de mare precizie, arme pe care Kievul le-a tot solicitat în ultimele luni. Experţii spun că ar putea face diferenţa, în condiţiile în care, încet dar sigur ruşii acaparează tot mai mult din teritoriul Ucrainei. Kremlinul acuză Casa Albă că pune paie pe foc şi creşte riscul unei confruntări directe. Rusia a anunţat că a finalizat testarea rachetei hipersonice de croazieră Zircon și o va amplasa înainte de sfârșitul anului pe o nouă fregată a Flotei sale din Nord.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Un nor toxic uriaş străbate Ucraina, după ce ruşii au aruncat în aer rezervorul de acid azotic din Severodoneţk. "Război cu civilii"