Antena Meniu Search
x

Un nou scandal politic în SUA. Un congresman republican, George Santos, a fost arestat pentru fraudă și spălare de bani cu fondurile de campanie

George Santos, membru al Congresului SUA, a fost arestat miercuri pentru acuzații la nivel federal de fraudă, spălare de bani și furt de fonduri publice, o nouă lovitură de imagine pentru republicanul care s-a confruntat cu un scandal de proporții după ce în spațiul public au apărut informații că ar fi mințit în legătură cu CV-ul său. Rechizitoriul procurorilor, care conține 13 de capete de acuzare, îl acuză pe Santos, în vârstă de 34 de ani, de fraudarea potențialilor susținători politici prin spălarea de fonduri pentru a-și plăti cheltuielile personale și primirea ilegală de ajutoare de șomaj în timp ce era angajat, conform Reuters.

de Redactia Observator

la 10.05.2023, 17:53

George Santos, membru al Camerei Reprezentanților din SUA
Un congresman republican, reținut pentru 13 capete de acuza - Profimedia

Republicanul George Santos este, de asemenea, acuzat că a prezentat declarații false Camerei Reprezentanților din care face parte cu privire la activele, veniturile și datoriile sale.

"Luate împreună, acuzațiile din rechizitoriu îl acuză pe Santos că se bazează pe înșelăciune repetată pentru a ajunge în sălile Congresului și a se îmbogăți", a declarat procurorul Breon Peace, SUA din Districtul de Est al New York-ului. "El a folosit contribuții politice pentru a-și umple buzunarele, a aplicat ilegal pentru ajutoare de șomaj care ar fi trebuit să meargă la cei care și-au pierdut locurile de muncă din cauza pandemiei și a mințit Camera Reprezentanților", a adăugat acesta.

Republicanii, care controlează Camera Reprezentanților cu o marjă limitată de 222 de voturi față de cele 213 ale democraților, au declarat până acum că nu vor lua o decizie în cazul lui Santos. Kevin McCarthy a declarat reporterilor miercuri: "În America, ești nevinovat până când cineva dovedește că ești vinovat".

La scurt timp după alegerea lui Santos în 2022 pentru a reprezenta o zonă bogată din Long Island din New York, New York Times și alte publicații au dezvăluit că el a fabricat aproape fiecare aspect al trecutului său personal și profesional. Printre alte afirmații controversate ale acestuia, Santos a spus că are diplome de la Universitatea din New York și Colegiul Baruch, în ciuda faptului că niciuna dintre instituții nu a avut vreo dovadă a participării sale la cursurile lor. El a susținut că a lucrat la Goldman Sachs și Citigroup, ceea ce a fost, de asemenea, neadevărat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un nou scandal politic în SUA. Un congresman republican, George Santos, a fost arestat pentru fraudă și spălare de bani cu fondurile de campanie