Antena Meniu Search
x

Un partid neonazist ar putea intra în Parlamentul Germaniei

Angela Merkel este la un pas de un nou mandat în fruntea Germaniei. Al patrulea consecutiv.

Vezi și

Angela Merkel este la un pas de un nou mandat în fruntea Germaniei. Al patrulea consecutiv. Dar ce sperie întreaga Europă, cu câteva ore înainte de deschiderea urnelor, este faptul că pentru prima dată după cel de-al Doilea Război Mondial, un partid neonazist ar putea intra în Parlament.

Toţi candidaţii au făcut un ultim tur de forţă prin circumscripţii. Într-o ultimă încercare de a convinge indecişii să vină la urne, sau chiar să îşi motiveze propriii susţinători să nu rămână acasă, crezând că jocurile sunt deja făcute. Rata celor nehotărâţi este de 40 la sută.

Angela Merkel conduce detaşat cu 45% din intenţiile de vot. Deşi a mai recuperat, în ultimele zile, fostul preşedinte al Parlamentului European, Martin Schulz este creditat cu puţin peste 30%.

Cea mai multă rumoare o provoacă extrema dreaptă condusă de Alice Weidel. Mişcare eurosceptică, extrem de critică faţă de aşa numita politică de integrare a imigranţilor, Afd are puternice accente xenofobe şi neonaziste. Este pentru prima dată după cel de-al Doilea Război Mondial când un partid ultranaţionalist ar putea să se întoarcă în Bundestag.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Un partid neonazist ar putea intra în Parlamentul Germaniei