Antena Meniu Search
x

Un pompier din Franţa, tată a trei copii, a murit în drum spre intervenţie. Bărbatul avea 61 de ani şi era voluntar: "Suntem şocaţi"

Un pompier din Franţa, în vârstă de 61 de ani, a murit duminică în urma unui accident rutier, în timp ce se afla în drum spre o intervenție în localitatea Saint-Gervais-les-Bains. Colegii bărbatului au fost şocaţi de veste, iar politicienii au postat mesaje de condoleanţe pe Twitter, potrivit BFM TV.

De Redactia Observator la 28.11.2022, 12:19
Pompier din Franţa
Pompierul avea 30 de ani de experienţă - Profimedia

Pompierul de la cazarma din Saint-Gervais-les-Bains și-a pierdut viața duminică, într-un accident de mașină, în timp ce se afla în drum spre o intervenție. Tragedia a avut loc la scurt timp după ora 13:15, când un camion care transporta cinci pompieri voluntari, printre care și victima, a fost nevoit să oprească pe un drum înzăpezit. Echipajul trebuia să intervină la un incendiu izbucnit într-un restaurant aflat la altitudine.

Victima ar fi "ieșit din autovehicul cu trei dintre colegii săi, ultimul rămânând la volan. Camionul s-a rostogolit și s-a răsturnat pe partea stângă", a declarat pentru AFP parchetul din Bonneville.

Colegii pompierului sunt în stare de şoc

Bărbatul, "care avea 30 de ani de experiență profesională ca pompier voluntar și era fostul șef al Poliției municipale din Saint-Gervais-les Bains", a murit pe loc, potrivit aceleiași surse.

Pe acelaşi subiect

"Suntem extrem de șocați", au declarat ceilalți pompieri ai echipajului, care au acționat imediat în momentul accidentului. Ulterior, ei au fost transportați la spitalul Sallanches. Ministrul de Interne al Franţei, Gérald Darmanin, și-a exprimat într-o postare pe Twitter "tristeţea profundă", în urma incidentului.

Pe aceeași rețea de socializare, premierul Elisabeth Borne și-a exprimat recunoştinţa față de pompierii "care ne protejează, cu riscul vieții lor".

Pompierul, care era tatăl a trei copii, a murit pe loc. Ancheta a fost preluată de Brigada de Cercetare a Jandarmeriei Chamonix, potrivit procuraturii.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Un pompier din Franţa, tată a trei copii, a murit în drum spre intervenţie. Bărbatul avea 61 de ani şi era voluntar: "Suntem şocaţi"