Antena Meniu Search
x

Un prezentator de ştiri din Zambia a anunţat, în direct, că postul de televiziune pentru care lucrează nu îl plăteşte

Un jurnalist din Zambia, angajat la postul de televiziune KBN a întrerupt programul pe care îl prezenta pentru a anunţa, în direct, telespectatorii că atât el cât şi colegii săi trec printr-o situaţie foarte dificilă, nemaifiind plătiţi în ultima vreme de către postul pentru care lucrează.

de Redactia Observator

la 28.06.2021, 16:27

Un prezentator de ştiri din Zambia a anunţat, în direct, că postul de televiziune pentru care lucrează nu îl plăteşte
Kabinda Kalimina a anunţat în direct că postul de televiziune refuză să îl mai plătească - Facebook Kabinda Kalimina

Jurnalistul Kalimina Kabinda a întrerupt pe data de 19 iunie programul obişnuit de ştiri pe care îl prezenta pentru a transmite publicului care îl urmărea situaţia dificilă în care se află el şi colegii săi, potrivit CNN.

„Departe de ştiri, doamnelor şi domnilor, suntem fiinţe umane. Trebuie să fim plătiţi. Din păcate, KBN nu ne plăteşte. Atât eu cât şi ceilalţi colegi nu am fost plătiţi. Trebuie să fim plătiţi” a spus jurnalistul în direct, în cadrul programului dedicat ştirilor.

Într-o postare pe Facebook, Kalimina Kabinda a spus că a făcut acest gest ca semn de solidaritate pentru colegii săi şi consideră că dacă unii jurnalişti nu spun problemele petrecute în spatele camerelor, asta nu înseamnă că toţi trebuie să tacă.

„Da, am făcut asta la TV în direct. Doar pentru că majoritatea jurnaliștilor sunt speriați să vorbească, nu înseamnă că jurnaliștii nu ar trebui să se pronunțe”, a spus Kalimina

Pe acelaşi subiect

Postul de televiziune se dezice de comportamentul jurnalistului

Într-o declarație pe pagina de Facebook a postului, CEO-ul KBN, Kennedy Mambwe, a criticat comentariile lui Kabinda, susținând că jurnalistul ar fi consumat alcool înainte de momentul difuzării. Cu toate acestea, directorul televiziunii a refuzat să abordeze subiectul acuzaţiilor cum că personalul nu ar fi fost plătit.

"Suntem ingroziţi de comportamentul prezentat în videoclipul devenit viral pe reţelele de socializare, pus în scenă de către unul dintre prezentatorii noştri, angajat cu jumătate de normă, în timpul a ceea ce ar fi trebuit să reprezinte principalul buletin de ştiri de aseară" a spus Mambwe.

Kabinda nu a răspuns direct afirmaţiilor lui Mambwe care îl acuză că ar fi fost beat în timpul transmisiunii, dar într-o postare ulterioară pe Facebook, prezentatorul a postat o listă a sarcinilor din ziua respectivă, sugerând că nu a avut prea mult timp pentru petreceri.

Directorul televiziunii a precizat că postul KBN are proceduri foarte bine stabilite cu privire la derapajele angajaţilor şi că vor fi depuse plângeri cu privire la evenimentul petrecut în direct, zilele trecute.

„Prin urmare, comportamentul de aseară al lui Kabinda Kalimina este lipsit de caracter și nu reprezintă cine suntem ca stație”, a spus Mambwe, adăugând că KBN va efectua o investigație cu privire la modul în care Kabinda a reușit să transmită plângerile sale și să aducă sancțiuni disciplinare tuturor complicilor.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri externe » Un prezentator de ştiri din Zambia a anunţat, în direct, că postul de televiziune pentru care lucrează nu îl plăteşte