Antena Meniu Search
x
LIVE

Galerie foto Un pui de cangur arboricol, specie pe cale de dispariţie, s-a născut la o grădină zoo din UK

Bucurie fără margini la o grădină zoologică din Regatul Unit: un pui de cangur arboricol, o specie rară, aflată pe cale de dispariţie, s-a născut. Puiul a avut prima ieşire din marsupiu, spre fericirea îngrijitorilor. 

De Redactia Observator la 27.01.2023, 11:01

Îngrijitorii de la o grădină zoologică britanică au observat prima ieşire din marsupiu a unui pui dintr-o specie rară de cangur arboricol, inclusă în programe de cercetare ce au scopul de a contribui la supravieţuirea acestei specii în natură, informează AFP.

Specia de cangur arboricol a scăzut cu mai mult de jumătate în ultimii 30 de ani

Mai mic decât cangurul australian, Dendrolagus goodfellowi este un marsupial originar din pădurile tropicale umede din Papua Noua Guinee. Victimă a vânătorii şi a distrugerii habitatului său natural, populaţia acestei specii a scăzut cu mai mult de jumătate în ultimii 30 de ani, potrivit Agerpres. Cu o blană scurtă şi lânoasă, maronie pe spate şi albă sau bej pe abdomen, acest animal cu capul mare şi cu urechile rotunde, asemănătoare celor de urs, trăieşte în vârful copacilor.

Îngrijitorii de la Zoo Chester din nord-vestul Angliei au putut să monitorizeze creşterea puiului de cangur arboricol graţie unui endoscop special, plasat în marsupiul mamei sale la câteva săptămâni după naşterea sa din luna iulie, a declarat joi Dave White, şef de echipă la această grădină zoologică.

Pe acelaşi subiect

"Ocupându-ne de aceste exemplare în pericol aflăm multe lucruri despre ele, iar informaţiile pe care le dobândim contribuie la protejarea lor în natură", a explicat specialistul britanic.

Puţine lucruri erau cunoscute până acum despre creşterea acestor marsupiale

Filmându-le, îngrijitorii speră să documenteze stilul lor de viaţă pentru a le proteja mai bine şi pentru a ajuta alte specii similare din Asia de Sud-Est să continue să trăiască în natură. Potrivit lui Dave White, aceste animale "au cel mai complex proces de naştere din regnul animal": puiul se naşte complet nedezvoltat şi urmează instinctiv un traseu de-a lungul blănii, lins de mama lui, care duce la buzunarul marsupial.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Odată instalat acolo, el se agaţă de un mamelon pentru a putea să crească treptat, iar abia după şase luni "începe să deschidă ochii şi să scoată capul afară". În zilele şi săptămânile viitoare, puiul de cangur arboricol, care este mascul, dar care nu a primit încă un nume, ar urma să iasă complet din marsupiul mamei sale pentru a începe să înveţe să sară şi să se caţere în copaci.

Dendrolagus goodfellowi este una dintre cele 14 specii cunoscute de canguri arboricoli. Celelalte specii trăiesc în Indonezia, Australia şi Papua Noua Guinee.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Un pui de cangur arboricol, specie pe cale de dispariţie, s-a născut la o grădină zoo din UK