Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un roman scris sub forma unei singure fraze, premiat cu 10.000 de lire sterline

Un roman ce a fost scris sub forma unei singure fraze a câştigat ediţia din 2016 a unui premiu literar anual britanic, Goldsmiths Prize, care este însoţit de un cec în valoare de 10.000 de lire sterline (11.375 euro).

de Redactia Observator

la 10.11.2016 , 15:53

Un roman ce a fost scris sub forma unei singure fraze a câştigat ediţia din 2016 a unui premiu literar anual britanic, Goldsmiths Prize, care este însoţit de un cec în valoare de 10.000 de lire sterline (11.375 euro).

Romanul ”Solar Bones”, de Mike McCormack, a fost desemnat câştigătorul acestui premiu de 10.000 de lire sterline, care recompensează un volum de ficţiune ce ”sparge canoanele”.

Publicat de editura Tramp Press, romanul ”Solar Bones” descrie amintirile unui inginer, Marcus Conway, readus pentru scurtă vreme la viaţă.

Articolul continuă după reclamă

Mike McCormack este cel de-al treilea scriitor irlandez care câştigă acest trofeu, ce a fost atribuit în premieră în 2013.

Profesorul Blake Morrison, preşedintele juriului, a spus: ”Cu o acţiune plasată într-o singură zi şi scris la persoana I singular de un inginer de vârstă mijlocie, romanul «Solar Bones» al lui Mike McCormack transcede limitele într-o manieră magnifică. Politica, familia, arta, căsătoria, sănătatea, datoria civică şi mediul înconjurător sunt doar câteva dintre temele abordate, într-o proză care este lirică, dar şi bine înrădăcinată”.

Scriitorul Mike McCormack, în vârstă de 51 de ani, a îndemnat editurile să îşi asume riscul de a publica volumele mai multor scriitori experimentali.

”Cititorii sunt deştepţi. Sunt capabili să citească aşa ceva. Asta m-au învăţat cei de la Tramp Press. Există mulţi cititori în această lume şi s-a dovedit că ei au avut dreptate”, a spus câştigătorul premiului.

Cei şase finalişti de la Goldsmiths Prize 2016 au fost romanele ”Transit”, de Rachel Cusk, ”The Lesser Bohemians”, de Eimear McBride, ”Solar Bones”, de Mike McCormak, ”Like a Mule Bringing Ice Cream to the Sun”, de Sarah Ladipo Manyika, ”Hot Milk”, de Deborah Levy, şi ”Martin John”, de Anakana Schofield.

Acest trofeu literar a fost înfiinţat în 2013 de Goldsmiths, University of London şi este atribuit în parteneriat cu săptămânalul britanic New Statesman.

În 2015, Goldsmiths Prize a revenit romanului ”Beatlebone”, scris de Kevin Barry.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri externe » Un roman scris sub forma unei singure fraze, premiat cu 10.000 de lire sterline