Antena Meniu Search
x

Un sat indonezian a pus gând rău tehnologiei. De ce vor localnicii să taie internetul

Un sat indonezian încearcă să evite capcanele vieții moderne. Vrea să taie internetul ca să protejeze morala tinerei generații.

de Redactia Observator

la 29.07.2023, 15:42

Un sat indonezian a pus gând rău tehnologiei. De ce vor localnicii să taie internetul
Imagine ilustrativă - Profimedia Images

La patru ore de mers cu mașina de agitația capitalei indoneziene, Jakarta, se află comunitatea izolată Baduy Dalam, unde capcanele vieții moderne sunt evitate. Oamenii din Baduy Dalam resping banii, tehnologia și educația formală și limitează turiștii - interzicând oricărui vizitator să le filmeze viața.

Acum, satul vrea să facă un pas mai departe, tăind internetul. Comunitatea Baduy din Lebak, provincia Banten, este formată din două grupuri, Baduy Dalam și Baduy Luar, care numără în total aproximativ 26.000 de persoane.

Oamenii din Baduy Luar au adoptat moduri de viață contemporane, unii dintre ei bazându-se pe internet pentru a atrage turiști și pentru a-și promova meșteșugurile.

Indonezienii au pus "gând rău internetului"

Dar o scrisoare a reprezentanților din Baduy Dalam, datată din iunie și citată de The Guardian, cere autorităților să elimine sau să devieze semnalele de internet și să limiteze, să reducă sau să închidă aplicațiile care pot afecta morala tinerei generații.

"Se consideră că existența telefoanelor/smartphone-urilor care pot fi deținute de toată lumea, inclusiv de cei din Baduy, duce la scăderea moralității generației noastre, care poate accesa aplicații și conținuturi ne-educative", se arată în scrisoare.

Oficialul Lebak, Anik Sakinah, a declarat că biroul său a transmis cererea către ministerul indonezian al comunicațiilor și informațiilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Un sat indonezian a pus gând rău tehnologiei. De ce vor localnicii să taie internetul