Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un student de 18 ani, alipinist cu experienţă, a căzut 40 de metri în gol, de pe un munte, în Australia: „A murit făcând ceea ce iubea”

Sfârşit cumplit pentru un student în vârstă de doar 18 ani, care a alunecat şi a căzut 40 de metri în gol, în timp ce se căţăra pe un munte, în Australia. Tânărul era alipinist profesionist.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 12.04.2021, 21:47

  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Peter Garlick plănuise sâmbătă să urce pe Muntele Ngungun, cel de-al şaselea cel mai înalt vârf din Glass House Mountains, în zona de coastă din Queensland.

Mai mulţi oameni au asistat la tragedie

Mai multe persoane se aflau la faţa locului şi au privit cu groază cum tânărul s-a dezechilibrat şi a căzut în gol de pe stâncă mai bine de 40 de metri, suferind răni mortale. Incidentul tragic a avut loc în jurul prânzului.

Peter studia un profil pedagogic la Universitatea de Tehnologie Queensland din Brisbane, fiind în acelaşi timp un membru foarte apreciat și respectat al clubului de alpinism al școlii, QUT Cliffhangers. Se aventura în mod regulat în zona de sud-est din Queensland și New South Wales în căutarea celor mai buni munți pe care să se urce și avea un talent excepțional la alpinism, spun colegii.

Era atât de investit în acest sport şi pasionat de ceea ce făcea încât şi-a luat chiar şi un loc de muncă la o sală de alpinis „Urban Climb” din West End, companie care a închis porţile în ziua de duminică pentru a plânge şi comemora pierderea membrului lor. Alte francize Urban Climb din Sunshine State s-au închis duminică la ora 15:00 pentru a aduce omagiul tânărului de 18 ani.

„Iubit de toată lumea, ne va fi dor de el, o durere atât de profundă”, a spus un prieten după ce a aflat de moartea sa. „Nu ai putea uita niciodată acel zâmbet”

Organizația de conducere BB Queensland a postat, de asemenea, un mesaj emoționant în memoria studentului, duminică: „Peter, un alpinist avid și experimentat, făcea ceea ce îi plăcea, a murit făcând ceea ce iubea”, au scris ei, îndemnându-i pe toţi cei care l-au cunoscut, dar şi pe cei care aflau pentru prima dată cine a fost Peter să se roage pentru el şi familia lui, greu încercată.

Printr-un mesaj postat din partea fostului său liceu, Northside Christian College, cadrele didactice l-au descris pe Peter drept un tânăr „efervescent și vesel”, potrivit Daily Mail.

„Familia Garlick a fost o parte integrantă a Northside Christian College mulți ani și plângem alături de ei astăzi. El va fi întotdeauna amintit pentru personalitatea sa efervescentă și veselă, precum și pentru că a fost un bun, amabil şi umil adept al lui Isus” se arată în comunicatul transmis de directorul liceului.

Sergentul Jimmy Driver din Sunshine Coast a declarat că incidentul a fost “un accident îngrozitor”, la care au asistat şi alte persoane, fără posibilitatea de a-l salva. Coordonatorul unui grup de alpinism din apropiere i-a acordat primul ajutor studentului înainte de sosirea paramedicilor.

“Muntele din această după-amiază a fost extrem de ocupat. A fost un eveniment îngrozitor. Oamenii au fost zguduiți și traumatizați de incidentul care a avut loc chiar sub ochii lor”, a declarat ofițerul pentru The Courier Mail.

Martin Worth, alpinist cu experienţă de mai bine de trei decenii și s-a aflat sâmbătă dimineață la Muntele Ngungun, a spus că, deși nu a fost martor la incident, îl cunoştea pe Peter şi ştia că are experienţă în domeniu, motiv pentru care tragedia este una inimaginabilă şi complet neaşteptată.

Zona de acces pentru căţărări pe muntele Ngungun a fost închisă sâmbătă, în timp ce serviciile de urgență au participat la o misiune amplă pentru recuperarea trupului neînsufleţit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Un student de 18 ani, alipinist cu experienţă, a căzut 40 de metri în gol, de pe un munte, în Australia: „A murit făcând ceea ce iubea”