Foto

Un tânăr de 18 ani, în moarte cerebrală, a început să clipească chiar înainte ca medicii să îi recolteze organele, în Marea Britanie

De Daniel Murărescu.
Publicat: 31.03.2021, 08:23.
Actualizat: 01.04.2021, 08:16

Un tânăr de 18 ani din Marea Britanie, aflat în moarte cerebrală după ce a fost lovit de o dubiță în urmă cu două săptămâni, a început să clipească chiar înainte ca medicii să îi recolteze organele.

Lewis Roberts

Lewis Roberts a dat semne de recuperare chiar înainte de a îi fi prelevate organele, după un grav accident în care a suferit leziuni la cap

stokesentinel.co.uk

Lewis Roberts duce o luptă între viață și moarte după ce o dubiță l-a izbit cu putere într-o intersecție din Leek, într-un accident ale cărui circumstanțe nu sunt încă clare. Tânărul, care suferise leziuni grave la creier, a fost imediat operat, însă medicii nu i-au mai dat nicio șansă de recuperare. La doar patru zile după accident, specialiștii au anunțat familia că băiatul este efectiv în moarte cerebrală - starea în care o persoană nu mai are funcții ale creierului și și-a pierdut definitiv cunoștința și capacitatea de a respira în mod independent.

Au urmat momente cumplite. Apropiații și-au luat rămas bun de la tânăr și au decis ca organele acestuia să fie donate, pentru a salva alte vieți. Însă, cu doar câteva ore înainte ca medicii să înceapă intervenția de recoltare, băiatul a început să dea semne de viață.

"O bere pentru Lewis"

O întreagă campania de strângere de fonduri a fost demarată în comunitatea din Marea Britanie, pentru a-l ajuta pe Lewis Roberts să lupte în continuare. "Pe 13 martie, Lewis a suferit răni catastrofale la cap după ce a fost lovit de o dubiță, fiind transportat la spital și operat de urgență", a anunțat organizatorul strângerii de fonduri, Chloe Roberts, potrivit Stokeon Trent Live.

"Patru zile mai târziu, doctorii au anunțat familia că nu se mai poate face nimic, deoarece a survenit moartea tulpinii cerebrale și din păcate a decedat. După ce și-au luat rămas bun, familia a acceptat să-i doneze organele pentru a salva viețile a șapte persoane. Asta a câștigat timp chiar înainte a aparatele de susținere a vieții să fie oprite. Cu doar câteva ore înainte de operație, a început să respire din nou. Un miracol la care familia putea doar spera după ce a fost anunțată că are zero șanse de a trece peste", a povestit acesta.

Tânărul face progrese de la o zi la alta - a început să reacționeze la testele de durere, și-a mișcat membrele, capul și gura, iar familia speră la o recuperare în care nu mai credea nimeni. Peste 3.200 de lire s-au strâns până acum pentru Lewis Roberts. Poliția din Staffordshire continuă să investigheze cazul.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.