Antena Meniu Search
x

Foto Un tânăr de 18 ani, în moarte cerebrală, a început să clipească chiar înainte ca medicii să îi recolteze organele, în Marea Britanie

Un tânăr de 18 ani din Marea Britanie, aflat în moarte cerebrală după ce a fost lovit de o dubiță în urmă cu două săptămâni, a început să clipească chiar înainte ca medicii să îi recolteze organele.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 01.04.2021, 08:16

  • Băiatul fusese grav accidentat pe data de 13 martie, în Leek, o localitate din sudul orașului Manchester

Lewis Roberts duce o luptă între viață și moarte după ce o dubiță l-a izbit cu putere într-o intersecție din Leek, într-un accident ale cărui circumstanțe nu sunt încă clare. Tânărul, care suferise leziuni grave la creier, a fost imediat operat, însă medicii nu i-au mai dat nicio șansă de recuperare. La doar patru zile după accident, specialiștii au anunțat familia că băiatul este efectiv în moarte cerebrală - starea în care o persoană nu mai are funcții ale creierului și și-a pierdut definitiv cunoștința și capacitatea de a respira în mod independent.

Au urmat momente cumplite. Apropiații și-au luat rămas bun de la tânăr și au decis ca organele acestuia să fie donate, pentru a salva alte vieți. Însă, cu doar câteva ore înainte ca medicii să înceapă intervenția de recoltare, băiatul a început să dea semne de viață.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"O bere pentru Lewis"

O întreagă campania de strângere de fonduri a fost demarată în comunitatea din Marea Britanie, pentru a-l ajuta pe Lewis Roberts să lupte în continuare. "Pe 13 martie, Lewis a suferit răni catastrofale la cap după ce a fost lovit de o dubiță, fiind transportat la spital și operat de urgență", a anunțat organizatorul strângerii de fonduri, Chloe Roberts, potrivit Stokeon Trent Live.

"Patru zile mai târziu, doctorii au anunțat familia că nu se mai poate face nimic, deoarece a survenit moartea tulpinii cerebrale și din păcate a decedat. După ce și-au luat rămas bun, familia a acceptat să-i doneze organele pentru a salva viețile a șapte persoane. Asta a câștigat timp chiar înainte a aparatele de susținere a vieții să fie oprite. Cu doar câteva ore înainte de operație, a început să respire din nou. Un miracol la care familia putea doar spera după ce a fost anunțată că are zero șanse de a trece peste", a povestit acesta.

Tânărul face progrese de la o zi la alta - a început să reacționeze la testele de durere, și-a mișcat membrele, capul și gura, iar familia speră la o recuperare în care nu mai credea nimeni. Peste 3.200 de lire s-au strâns până acum pentru Lewis Roberts. Poliția din Staffordshire continuă să investigheze cazul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un tânăr de 18 ani, în moarte cerebrală, a început să clipească chiar înainte ca medicii să îi recolteze organele, în Marea Britanie