Antena Meniu Search
x
LIVE

Un tânăr din Rusia a primit peste 12.000 de euro după ce a scuipat pe un portret cu Vladimir Putin

Un tânăr din Rusia care a scuipat pe portretul preşedintelui Vladimir Putin a fost condamnat la 15 zile de închisoare. Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a stabilit că Rusia e vinovată de încălcarea libertăţii de exprimare.

De Redactia Observator la 18.01.2022, 15:34
Un tânăr din Rusia a primit peste 12.000 de euro după ce a scuipat pe un portret cu Vladimir Putin
- Getty Images

În urmă cu aproape 10 ani, pe 6 mai 2012, Dmitri Karuev a participat la o demonstraţie în oraşul Ceboksarî, un protest prin care tinerii ruşi sperau să pună capăt "domniei" lui Vladimir Putin. Karuev, care avea atunci 20 de ani, a scuipat pe un portret al preşedintelui Rusiei la aproximativ o jumătate de oră de la începutul demonstraţiei. Acesta a fost arestat câteva ore mai târziu şi condamnat la 15 zile de închisoare pentru "tulburarea liniştii publice". Potrivit CEDO, autorităţile ruse nu au putut demonstra cum a tulburat tânărul liniştea publică prin gestul său.

"Actul de a scuipa pe portretul unui reprezentant politic în urma realegerii acestuia este o exprimare a unei opinii politice. În acest context, condamnarea reclamantului la o pedeapsă de 15 zile de închisoare se încadrează într-o atingere adusă libertăţii sale de exprimare", se arată în comunicatul Curţii Europene a Drepturilor Omului. De asemenea, CEDO a mai stabilit fiind încălcat articolul 10 privind libertatea de exprimare, Karuev trebuie să primescă şi 12.400 de euro drept daune morale şi cheltuieli de judecată.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Un tânăr din Rusia a primit peste 12.000 de euro după ce a scuipat pe un portret cu Vladimir Putin