Galerie foto Un tată a trei băieţi care şi-a ignorat durerile de cap a aflat după câteva luni că are o tumoră cerebrală, în SUA
Un tată a trei băieţi a ignorat luni bune durerile constante de cap, dând vina pe stresul acumulat la serviciu. Avea să descopere însă că simptomele sale semnalau o tumoare cerebrală.
- Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1
La începutul anului 2020, Verner Dixon a început să se confrunte pentru prima dată cu migrene. Bărbatul de 39 de ani a ignorat însă durerile constante şi dureroase de cap, crezând că sunt rezultatul stresului acumulat încercând să se împartă între serviciu şi familie.
„M-am gândit că e de la stres” a spus agentul imobiliar din San Diego. "Am copii şi o carieră care necesită să stau la calculator sau la telefon mai tot timpul”.
Până în acest moment, singura problemă de sănătate anterioară pe care a avut-o Dixon a fost un lipom inofensiv pe gât, un nodul găsit cel mai adesea între piele și mușchi, descoperit în 2017: „Nu credeam că e ceva important şi mi-am spus că mă voi ocupa de el mai târziu. Arăta rău, dar nu credeam că e mare lucru"
Soţia l-a convins să meargă la medic
Deoarece s-a gândit că ergonomia sa nu mai este activă, a început să meargă la un chiropractor la sfârșitul anului 2020 pentru a combate migrenele și durerile recurente de gât. Chiropractica este o formă de tratament manuală constând în manipularea, în special, a articulaţiilor coloanei vertebrale ce influenţează sistemului nervos central (cordul spinal) şi periferic (nervii spinali). În ciuda consultaţiilor, problemele au persistat.
„Încercam să tot găsesc motive logice pentru dureri” a adăugat Dixon, care anterior lucrase ca antrenor personal, spunând că raționalizarea situației avea sens, întrucât în ciuda durerilor de cap era foarte sănătos, potrivit Today.
Soţia lui, Michelle, a observat la scurt timp că bărbatul avea probleme auditive: „Michelle îmi spunea: Nu mai auzi, dar în momentele acelea copiii ţipau, eu găteam cina şi vorbeam la telefon. Totuşi între auz, gât şi durerile de cap m-a întrebat: Dacă toate astea sunt conectate?”
Întrebarea l-a bântuit ceva timp. La începutul lunii martie 2021, Michelle, în vârstă de 34 de ani, a observat că lipomul din gâtul lui Dixon se mărise, motiv pentru care l-a rugat să îşi facă o programare pentru a elimina în cele din urmă nodulul.
Pentru ca medicii să știe cât de adânc să efectueze procedura, l-au îndrumat să îşi facă o serie de analize şi o scanare CT.
Dixon se afla la muncă când a primit pe e-mail rezultatele analizelor: „E-mailul spunea că da, este un lipom, dar am găsit și dovezi ale unei mase de 3,2 centimetri, probabil un schwannom vestibular (neurinom acustic)”, a spus el.
Neînţelegând concret ce însemna mesajul a căutat diagnosticul pe internet. Aşa a aflat că are de fapt o tumoare de la urechea internă la creier. Vestea a fost zdrobitoare pentru întreaga familie.
„Nu l-am putut privi fără să plâng, pentru că mă gândeam că voi fi o mamă singură cu trei copii cu vârsta sub cinci ani”, a povestit Michelle. „Nu m-aş fi aşteptat vreodată la aşa ceva”
Un schwannom vestibular, adesea denumit neurom acustic, este o tumoare benignă care se dezvoltă pe nervii cohleari și vestibulari, controlând auzul și echilibrul persoanei afectate.
Potrivit Institutului Național pentru surditate și alte tulburări de comunicare, aproximativ 1 din 100.000 de indivizi dezvoltă un schwannom vestibular pe an și majoritatea indivizilor dezvoltă simptome la vârste cuprinse între 30 și 60 de ani.
Soţia: "În 2019 am pierdut un bebeluș, în 2020 suntem într-o pandemie, în 2021 el are o tumoare pe creier"
Dixon a spus că următorii pași au inclus un test auditiv pentru a-i determina linia de bază a auzului, urmat de o intervenție chirurgicală pentru îndepărtare.
„Slavă Domnului că am avut acest lipom, altfel probabil că aş fi ignorat durerile de cap până când era prea târziu” a spus Dixon.
„Majoritatea oamenilor nu îşi dau seama că au această tumoare până când îşi pierd auzul sau se trezesc cu o diformitate la nivelul feţei. Tumoarea sa este destul de mare în comparație cu altele. Are margini foarte clare și pare benignă pentru moment, dar când o vor scoate, va fi supusă unei biopsii” a adăugat Michelle.
Cuplul a spus că prognosticul lui Dixon este bun, dar există riscul de a rămâne surd la urechea afectată: „Evident că mi-am spus: Nu, ăsta nu voi fi eu, nu voi avea o tumoare pe creier. Dar nimeni nu este imun sau invincibil”
Michelle a reiterat faptul că este recunoscătoare pentru că a tras de soţul ei în repetate rânduri să meargă la un medic şi îi încurajează pe oameni să îşi asculte instictele, mai ales când poate fi vorba de o afecţiune medicală.
Cei doi nu sunt însă la prima dramă petrecută în familie, dar speră ca 2022 să fie un an liniştit, fără griji, departe de probleme: „În 2019 am pierdut un bebeluș, în 2020 suntem într-o pandemie, în 2021 el are o tumoare pe creier. Poate că 2022 va fi liniștit și grozav”, a conchis Michelle.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰