Antena Meniu Search
x

Ungaria a vaccinat peste 53% din populaţia adultă împotriva coronavirusului: "Ne-am redobândit libertatea"

Autorităţile din Ungaria anunţă că "cetăţenii ţării noastre şi-au redobândit libertatea", după ce peste 53% din populaţia adultă s-a vaccinat împotriva coronavirusului.

de Redactia Observator

la 06.05.2021, 18:57

Autorităţile din Ungaria, încântate de modul în care decurge procesul de vaccinare a populaţiei împotriva coronavirusului
Ungaria a reuşit să vaccineze circa două milioane de persoane împotriva coronavirusului, în ultima lună - Hepta - imagine ilustrativă
  • Ungaria impune diferenţieri între cei care au şi cei care nu au certificat de imunitate.

Mesajul a fost transmis de Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, acesta precizând că vor exista, totuşi, diferenţieri între cei care au dobândit certificat de imunitate şi cei care încă nu au obţinut aşa ceva.

Conform Agerpres, autorităţile din Ungaria se laudă că au reuşit să administreze circa două milioane de vaccin împotriva coronavirusului, în ultima lună, şi astfel s-a reuşit respingerea valului trei al pandemiei de coronavirus.

Autorităţile din Ungaria susţin că ţara lor "este prima din Europa care şi-a redobândit libertatea" şi că posesorii de certificate de imunitate vor avea acces mai uşor la concerte, festivaluri, servicii de catering şi hoteliere sau evenimente sportive. De asemenea, cetăţenii din Ungaria care se întorc din alte ţări nu mai trebuie să stea în carantină, dacă au certificat de imunitate.

Aproape 800.000 de unguri s-au infectat cu noul coronavirus

Pentru ungurii care încă nu au certificat de imunitate se vor menţine anumite restricţii cel mai probabil până în luna august.

La o populaţie de aproape 10 milioane de locuitori, Ungaria a înregistrat, până acum, 787,647 de infectări cu noul coronavirus, din acest punct de vedere fiind pe locul 32 în topul celor mai afectate ţări din lume. De asemenea, peste 28.000 de unguri au murit din cauza unor infecţii cu noul coronavirus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Ungaria a vaccinat peste 53% din populaţia adultă împotriva coronavirusului: "Ne-am redobândit libertatea"