Antena Meniu Search
x

Ungaria estimează că va finaliza gardul antiimigrație de la granița cu Serbia până în noiembrie

Ungaria estimează că va finaliza ridicarea unui gard de patru metri înălțime de-a lungul frontierei sale cu Serbia până în noiembrie a.c., pentru a stăvili afluxul de zeci de mii de imigranți ilegali, a indicat un parlamentar din cadrul partidului de guvernământ Fidesz

Ungaria estimează că va finaliza ridicarea unui gard de patru metri înălțime de-a lungul frontierei sale cu Serbia până în noiembrie a.c., pentru a stăvili afluxul de zeci de mii de imigranți ilegali, a indicat un parlamentar din cadrul partidului de guvernământ Fidesz

Ungaria face parte din Zona Schengen, devenind atractivă pentru imigranții care vin prin Balcani. De la începutul acestui an, peste 80.000 de imigranți au venit în Ungaria, comparativ cu totalul de 43.000 în 2014. Mulți dintre imigranți provin din țări sărace sau care se confruntă cu conflicte, precum Siria, Afganistan și Irak.

Numărul străinilor care încearcă să ajungă în Europa occidentală prin Ungaria ar putea ajunge la 200.000-300.000 în acest an, a declarat Antal Rogan, liderul grupului parlamentar al Fidesz, într-un interviu publicat de cotidianul Magyar Hirlap. ''Prin urmare, este justificată în mod special finalizarea gardului de-a lungul frontierei ungaro-sârbe cât mai repede posibil, până în noiembrie'', a afirmat Rogan.

Reuters notează că problema a devenit foarte politizată, în condițiile în care guvernul lui Viktor Orban duce o campanie publicitară spunând că imigranții trebuie să respecte legislația Ungariei și alimentând temerile că străinii le-ar putea lua ungurilor locurile de muncă.

''S-ar putea să existe dezbateri despre aceasta, dar personal eu nu cunosc o soluție mai bună'', a spus Rogan.

Construcția gardului, cu o lungime de 175 km, care a întâmpinat proteste din partea Serbiei și a agenției ONU pentru refugiați, a demarat la începutul acestei luni.

Rogan a adus în discuție alte cazuri, cum ar fi gardul de-a lungul graniței SUA cu Mexic, precum și măsuri ale unor țări europene, precum Bulgaria, care a ridicat bariere pe cont propriu.

Reuters precizează că centrele de primire pentru imigranți în Ungaria și Austria sunt suprapopulate. Luna trecută, poliția ungară a recurs la gaze lacrimogene pentru a calma sute de imigranți într-o tabără din Debrecen (est) în rândul cărora izbucniseră confruntări.

Parlamentul Ungariei a adoptat, în pofida criticilor ONU, o legislație privind diminuarea timpului de screening pentru cererile de azil și respingerea solicitărilor venite din partea imigranților care au trecut prin terțe țări, considerate sigure, unde n-au cerut azil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » Ungaria estimează că va finaliza gardul antiimigrație de la granița cu Serbia până în noiembrie