Antena Meniu Search
x

Unul dintre presupușii ucigași ai jurnalistului Jamal Khashoggi, arestat în Franța. Saudiţii spun că individul nu are nicio legătură cu crima

Ambasada Arabiei Saudite la Paris a declarat marţi seară că sauditul arestat în cursul zilei în Franţa nu are "nicio legătură" cu asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi în 2018 la Istanbul şi a cerut "eliberarea lui imediată", notează AFP.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 08.12.2021, 11:35

Unul dintre presupușii ucigași ai jurnalistului Jamal Khashoggi, arestat în Franța. Saudiţii spun că individul nu are nicio legătură cu crima
Unul dintre presupușii ucigași ai jurnalistului Jamal Khashoggi, arestat în Franța. Saudiţii spun că individul nu are nicio legătură cu crima - Profimedia Images

"Cetăţeanul în cauză nu are nicio legătură cu acest caz", a scris ambasada pe Twitter, adăugând că "vinovaţii de crimă" au fost deja judecaţi în Arabia Saudită şi "îşi ispăşesc" pedeapsa acolo.

Bărbatul, care a prezentat un paşaport pe numele lui Khalid Alotaibi, a fost arestat marţi dimineaţă pe aeroportul parizian Roissy Charles-de-Gaulle când se pregătea să ia avionul spre Riad şi plasat în detenţie, potrivit unei surse apropiate dosarului.

Această arestare a avut loc la trei zile după ce preşedintele francez Emmanuel Macron s-a întâlnit la Jeddah cu prinţul moştenitor saudit, Mohammad bin Salman.

Crima care a aruncat Arabia Saudită într-o criză diplomatică

Colaborator al cotidianului Washington Post şi critic al regimului saudit după ce a fost apropiat de acesta, Jamal Khashoggi a fost asasinat şi trupul său tăiat în bucăţi în consulatul saudit din Istanbul, unde se dusese să recupereze un document, scrie Agerpres.

Această crimă a artuncat Arabia Saudită într-una dintre cele mai grave crize diplomatice ale sale şi a umbrit imaginea prinţului moştenitor care a fost desemnat de responsabili turci şi americani ca fiind comanditarul crimei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Unul dintre presupușii ucigași ai jurnalistului Jamal Khashoggi, arestat în Franța. Saudiţii spun că individul nu are nicio legătură cu crima